Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5149309 www.bgdnes.bg

Вратарят на "Чарлтън" Димитър Митов: Гледат ни по 30 000 зрители


Кой е той
Димитър Митов (18) вече е част от първия отбор на "Чарлтън", макар и като резервен вратар. Българският страж пази за юношеския национален отбор на нашата страна. Стъпка по стъпка, той разгръща таланта си и според мнозина специалисти на Острова няма да е далеч денят, когато ще попадне в полезрението на отборите от Висшата лига на Англия. През миналия сезон той дори отбеляза гол от 92 метра във вратата на "Ковънтри". Това стана на мач между юношеските формации на двата тима. Този гол е официален претендент за най-далечно попадение в Книгата на рекордите "Гинес".

Кристиан ИВАНОВ

- Здравейте, Митко, как се развива сезонът за вашия "Чарлтън" досега? Вече сте в първия отбор, макар и като резервен вратар...
- За нас сезонът започна добре, като бяхме непобедени в седем поредни мача. След това имахме малък спад във формата ни. Но това е нормално с оглед на натоварената програма, която имаме. Чувствам се прекрасно, че съм част от първия отбор. Тренирам усилено и чакам шанса си за изява...
- Какво е усещането да сте част от Чемпиъншип?
- Чувството е неописуемо. Да усетиш атмосферата на стадиона пред 30 хиляди зрители... Просто трябва да се изпита.
- Как ви съобщиха, че отивате при мъжете?
- Тренирам с мъжете от миналата година. Треньорът на вратарите ме извика и ми каза че ще разчитат на мен като втори избор. Въпреки това всеки понеделник играя с дублиращия отбор, защото имаме голям шанс да спечелим първенството с тази формация. В момента сме на първо място с една точка повече от "Милоу".
- Как се отнасят към вас съотборниците?


- Всички се държат с мен много добре. Винаги ми помагат както на терена, така и извън него.
- Кои са най-близките ви приятели в отбора?
- Най-близък съм с вратаря Стефан Хендерсън. Той е изключителен професионалист. Постоянно ми говори на тренировките какво трябва и какво не трябва да правя.
- Виждате ли се с Николай Бодуров от "Фулъм", друг наш представител в тази дивизия?
- С Николай Бодуров не сме се виждали, но с Димитър Евтимов се видяхме на мача срещу "Нотингам".
- Представители на отбори от Висшата лига следят внимателно изявите на всички талантливи играчи, особено в Англия. Вие, футболистите, знаете ли кога на трибуните има скаути на елитни тимове, или това се пази в тайна?
- Никога не ни казват дали има скаут на друг отбор, който да ни гледа. Сигурно за да не се притесняваме. Но ние знаем, че постоянно има представители на водещи отбори, защото Чемпиъншип е много силно първенство.
- Конкуренцията в английския футбол е жестока. Как успявате да се справите с напрежението в Чемпиъншип?
- Конкуренцията наистина е много голяма. Справям се с много тренировки, максимално раздаване и много лишения.
- Какви са амбициите на "Чарлтън" за този сезон?
- Да стигнем колкото се може по-напред в класирането.
- Накрая нека ви върна към вашия гол от собственото наказателно поле, който отбелязахте през миналия сезон. Този гол кандидатства официално за рекорд като най-далечното попадение. Какъв е резултатът от проучванията на експертите от "Гинес"?
- Все още очакваме конкретна информация от "Гинес" по този въпрос.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама