Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/5001808 www.bgdnes.bg

Нова мода! Голи пред олтара (Снимки)

Скандално ревю в Хановер

Корсети за криви гърбове показва дизайнерката Леа Хагерот

Голотии в църква е последната приумица на разкрепостени германски художници.
Цици, дупета и гениталии се развяват на поразия под формата на артпърформанс в най-големия християнски храм в Хановер "Св. Георги и св. Яков". Грандиозната готическа църква от XIV век приюти изключително скандално представление пред стотици миряни и поклонници на изкуството на Леа Хагерот. Дамата с диплома от Академията за изящни изкуства в Брауншвайг втрещи консервативните енориаши със свободната интерпретация на божията воля.


"Идеята е чрез християнска щедрост и милосърдие да помогнем на хората в неравностойно положение, инвалидите и преди всичко на тези с гръбначни проблеми. Изкривяванията на гръбначния стълб са един от бичовете на съвремието, където повечето деца и възрастни прекарват много часове пред лаптопа или телевизора, вместо да спортуват. Само с подобни разтърсващи пърформанси можем да събудим гражданското общество от летаргията по този въпрос", обяснява виждането си Хагерот. Младата художничка е дипломиран висшист от скоро, но вече има сериозни амбиции да промени света. "Красотата и модата трябва да вървят ръка за ръка с нормалния здравословен растеж на бъдещите поколения. Час по-скоро трябва да осъзнаем, че ако не променим начина си на живот, след няколко столетия човеците отново ще ходят на четири крака, както нашите предци стотици хиляди години", убедена е Леа.


"Различния начин на изразяване в свещените покои на църквата не бива да смущава никого", защитава пърформанса пастор Хана Крейзъл-Либерман. Дамата в расо е основният "виновник" за откритата сцена в лутеранския храм, тъй като напълно подкрепя вижданията на Хагерот. "Всички божи чада, даже и голите, могат да намерят пристан в свещените покои. Още повече когато голотиите не са самоцелни, а имат дълбоко духовно послание", коментира пастор Хана.
"Линията между провокация и спектакъл е доста тънка и не бива да бъде прекрачвана. Скептиците охотно коментират, че шоуто в църквата е пошло, но повечето енориаши подкрепят инициативата да се помогне на хора в беда с нестандартен подход", казва младата художничка Леа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама