Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/5051094 www.bgdnes.bg

Това са новите ми гърди

Тежка и мъчителна борба с рака кара младо момиче да си татуира гърдите.
След като преживява двойна мастектомия едва на 23-годишна възраст, Ники Блек си татуира новия бюст. Вместо хирурзите да й поставят зърна, младото момиче решава да прегърне новата си идентичност, като обрисува гърдите си с цветни орнаменти.

Поставянето на имплантите е първата крачка към новия й живот, с втората тя избира да затвърди факта, че отново притежава тялото си. Ники се среща с Холи Фенет, която специализира бодиарт специално за жени, преживели рак на гърдата. Заедно те измислят флоралните сърца, които ще скрият белезите по гърдите й. Болките, които изтърпява по време на процедурата, са нищожни в сравнение с понесените до момента.

Реклама


"Веднага след като Холи ми направи татусите, изпратих снимки на най-близките ми приятели, тези, които бяха неотлъчно до мен", разказва през сълзи доволната Ники.
"Страхувах се от начина, по който хората сексуализират болестта ми. Случи ми се мъж да ми зададе въпроса какъв размер ще са новите ми гърди. Това ме срина, беше точно след мастектомията", добавя тя разочаровано.


По професия Ники е комик, но никак не й е смешно, когато научава за ужасяващата си диагноза. Тя разказва, че е напълно опустошена, когато разбира за заболяването. Нейният доктор се обажда със страшната новина. По това време 23-годишната комедийна актриса е вкъщи само с малкия си брат. Операцията за отстраняването на двете й гърди трябва да бъде извършена спешно. След нея на Ники й се налага известно време да се подложи на химиотерапия. За да се пребори с трудностите, тя се доверява на своя приятелка, която е гримьорка. Оплешивялата глава на болната жена се превръща в платно и е изрисувана с различни бои и гримове. Вместо да се отдаде на ужасните странични ефекти от терапията, Ники се бори с тях, като намира иновативен начин да се разнообразява и да показва себе си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама