Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/6024268 www.bgdnes.bg

Моделката Мария Цветкова: На плеймейтките не гледат с добро око

Мария Цветкова е родена в София.
Има завършено средно специално образование, а в момента учи висшето си образование по специалност "Маркетинг".
Звездата на Мария изгрява през 2008 г., когато печели конкурса "Мис Плеймейт". Дълги години беше в тайнственост, но наскоро отново се появи в публичното пространство с дуета си с Емануела, в който показва и певчески възможности.

- Мария, появи се в последния проект на фолкпевицата Емануела - "Незабравима". Как се случи така, че имате обща песен?

Реклама


- С нея се познавам от доста време - 9-10 години. От една година насам планираме да имаме съвместен проект, но постоянно се разминавахме. Или аз съм в чужбина, или тя няма възможност. Сега така се случи, че и двете имахме свободно време и решихме да снимаме. Първоначалната идея беше само да участвам в клипа й. Тя обаче знае, че от малка се занимавам с музика и поиска да изпея нещо в парчето. И така решихме, че ще стане още по-добре, ако и аз запея.


- Имаш ли амбиции да се развиваш като певица?


- Не съм решила категорично, но по-скоро да. Имам намерение да се занимавам музика. На мен все пак това ми е детската мечта - преди моделството и всички други видове изяви. По една или друга причина не съм имала време, възможности или някой ме е спирал по някакъв начин да се занимавам с това. Сега имам време и подкрепа и може би ще опитам, макар че още не съм решила в коя точно сфера да бъде.


- Към попфолка ли си се насочила?


- Не знам дали ще е попфолк или поп, като в момента обмислям точно с кой тип музика да се занимавам. При всички случаи ще опитам, сега измислям бранша.


- За псевдоним мислила ли си, тъй като Мария е доста често срещано име?


- Мисля заедно с моя екип. Готова съм за варианта, в който трябва да си сменям името. Ако ще съм в попфолка, със сигурност ще трябва.


- Разкажи повече за приятелството си с Емануела. Вече спомена, че е дългогодишно.

Реклама


- Близки сме и се познаваме още преди да сме срещнали бившите си мъже. Отношенията ни са изключително чисти и успяхме толкова години да запазим приятелството си. Никога не сме имали конфликти помежду си и не сме делили нещо. Чистото ни приятелство в днешно време се среща доста рядко.


- За широката публика ти беше напълно изчезнала през последните години. На какво се дължи това твое отсъствие?


- Да, нямаше ме доста време. Изчезнах, защото детето ми беше доста малко и имаше нужда от грижи. Той беше мъничък и не ми оставаше време за абсолютно нищо. В крайна сметка, каквото и да правя - дали ще съм модел, певица, водеща или манекенка, това изисква време и отговорност. Така нямаше да имам време за малкия, а исках да съм напълно отдадена на него. Може би това беше главната причина. Не съм се крила, защото така съм искала или някой ми е забранявал. Просто така прецених, че е по-добре, за да мога да обърна внимание на детето си. Той вече е по-голям, в предучилищна е и нещата са много по-различни от времето, когато беше бебе. Има разлика от новородено и 6-годишно дете.


- Как се чувстваш в ролята на майка?


- Страхотно! Мисля, че се справям чудесно. Имам прекрасно детенце, което е много умно и ме прави щастлива майка.


- Да се върнем назад във времето. Ти изгря като победителка в конкурса "Мис Плеймейт". От разстоянието на времето как оценяваш участието си в конкурса и голите снимки?


- Не мога да повярвам колко много години минаха оттогава... Около 9 години. Ако сега трябва да участвам, едва ли ще се занимавам с подобно нещо. В крайна сметка не съжалявам за нищо. Аз съм на мнение, че щом едно нещо е станало, то е трябвало да стане. Всяко нещо си има своите позитиви и негативи. Не съжалявам за нищо, което ми се е случило в живота. Не смятам, че е нещо лошо. Доста от хората не го приемат добре, но има и такива, които се радват. Ако сега ми предложат, най-вероятно няма да се съглася. Но сега вече съм на друга възраст и по различен начин гледам на нещата. Сега съм с дете, а тогава бяха много малка - едва на 18 години.


- Успя ли да осребриш житейски победата си в конкурса?


- По-скоро ми донесе повече негативи. Хората в България не приемат добре тези неща. Масово участничките не се гледат с добро око. Вечно са оплювани и обсъждани като прости, глупави и елементарни. В крайна сметка лоша реклама няма, а и хората си избират какво да харесват и какво не.


- Николета и Златките са пример за това, че от подобен конкурс можеш да станеш популярен в България.


- Да, станаха, но не съм сигурна с какво точно са популярни. Определено успяха, защото след конкурса са известни и до ден днешен. При мен лично проблемът беше, че веднага след победата в конкурса спрях да поемам всякакви ангажименти. При мен може би това беше причината да не натрупам популярност, но не мисля, че съм изпуснала нещо. Ето че сега съм се насочила към друга сфера и там нещата може да се развият по-добре.


- Имаш ли мъж до себе си?


- Да, имам. Много съм щастлива. Той много ме подкрепя във всяко едно нещо, което правя.


- Какво ти е мнението за българските мъже?


- Доста е сложно да ги охарактеризирам. Много различни са. Обичат да потискат, да зависиш от тях и по никакъв начин да не си самостоятелен. Повече са такива. Имам късмета да не съм с такъв в момента и се чувствам добре. Иначе повечето са доста скучни.


- След "Плеймейт", моделството, детето и музикалната кариера каква е следващата ти голяма цел в живота?


- За момента цялото ми внимание ще бъде насочено към музиката. Нищо конкретно не планирам занапред. Времето ще покаже какво ще се случи и как ще се развият нещата.

Реклама
Реклама
Реклама