Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/6323254 www.bgdnes.bg

Писателка изнасилена на концерт

Спира най-големият рок фестивал в Швеция заради безброй жертви на групови сексуални престъпления

Масови изнасилвания и сексуални посегателства срещу пияни жени са причината за отмяна на най-големия рок фестивал в Швеция "Бравала".
Гвоздеят в лятната културна програма на скандинавската държава е провален от похотливи викинги, които без страх от наказание тормозят и се гаврят с представителки на нежния пол. Последният камък в градината на мегашоуто в покрайнините на Норчьопинг, което се проведе от 28 юни до 1 юли, хвърли млада шведска писателка. Девойката подаде официално оплакване в полицията, че е изнасилена от няколко мъже. Преди нея 11 жени се жалват пред органите на реда, че са станали жертви на сексуално насилие. Други 12 дами се оплакват от тормоз на корави рокаджии, които тази година са почти 45 хил. за четирите дни на фестивала.


"Случилото се с младите дами на "Бравала" е отвратително - заяви шведският премиер Стефан Левен. - Крайно съм разстроен заради това, че момичетата са се озовали в такива ситуации", допълни той. Социалдемократът настоя засилено видеонаблюдение над тълпата и заплаши с ембарго за следващите издания на купона.
Организаторите на фестивала, който стартира през 2013 г. и на него през годините са пели Роби Уилямс, метъл легендите "Рамщайн", "Линкин парк" и "Систъм ъф а Даун", претеглят ползите и вредите и решават да дръпнат шалтера. Всички от екипа на грандиозната проява са категорични, че безчинствата не могат да продължават и единственият начин да бъдат спрени е отмяна на рок концертите за 2018 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама