Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18347390 www.bgdnes.bg

Две жени бдят над турската звезда Арда Гюлер

Елица Младенова,

наш пратеник в Германия

Турският талант е една от сензациите на Евро 2024. 19-годишният играч на "Реал" (Мадрид) Арда Гюлер успя да изравни два рекорда на първенствата на Стария континент досега.

В откриващия мач на Турция срещу Грузия Гюлер стана първият тийнейджър, отбелязал гол при дебюта си, след Кристиано Роналдо през 2004 г. Само че турчинът е по-млад от португалеца. След това Арда изравни невероятен рекорд, държан само от португалеца и Уейн Рууни досега, след като южните ни съседи достигнаха четвъртфиналите. Младокът бе в основата и на двата гола на своя отбор с превъзходно изпълнени корнери, с които Австрия не можа да се справи. Така Гюлер стана едва третият тийнейджър, който едновременно отбелязва и асистира в едно и също издание на европейско първенство, след Уейн Рууни и Кристиано Роналдо. И двете бивши звезди на "Манчестър Юнайтед" постигнаха това постижение по време на Евро 2004 - преди 20 години.

Реклама

Две жени бдят над Арда и се грижат за уюта му. Това са приятелката му Дуру Нейман и сестра му Нургюл. Всъщност историята на Гюнер с половинката му е доказателство, че любовта събира дори врагове. Докато играчът носи екипа на "Фенербахче" преди преминаването си в "Реал" (Мадрид), гаджето му играе за големия съперник "Галатасарай". Нейман е сред големите баскетболни таланти на Турция. Играе с щ23 за турския гранд. Въпреки че са от съпернечещи си тимове, Арда и Дуру се харесват и стават двойка. Момичето също е на 19 години. По време на представянето на Гюлер в "Реал" (Мадрид) Дуру седеше до родителите му.

Тъй като рядко могат да бъдат видени в обществото, фенки на играча бяха обнадеждени, че двамата са се разделили заради служебните си ангажименти в различни държави. Самият Арда попари надеждите им преди Евро 2024. Той качи снимка с половинката си от кратката си ваканция преди шампионата. Сега Дуру подкрепя любимия си по терените в Германия.

Другата изключително важна личност в живота на Гюлер е неговата сестра Нургюл. Двамата са изключително близки. Нургюл е на 26 години и е кака на футболната звезда. Затова често се грижи за по-малкото си братче. Често е в Мадрид при него, за да му помага с живота в испанската столица.

Докато той стана център на вниманието на света с таланта си, сестра му е гореща тема в социалните мрежи с красотата си. Нургюл привлече вниманието на испанската преса с външния си вид. Тя е особено успешна в инстаграм, където се откроява с ролята си на създател на съдържание и инфлуенсър. Нургюл споделя снимки или съвети, свързани с нейния начин на живот. Има повече от 159 000 последователи.

Влиянието й в социалните мрежи започна да придобива голяма известност, когато брат й подписа с "Реал" (Мадрид). Оттогава Нургюл се превърна в основната му опора. Доказателство за това са редицата публикации и емоционални съобщения, в които се хвали с братчето, което има.

"Като по-голяма сестра съм ти благодарна за всички моменти на гордост, които ми даде и изпълни сърцето ми. Винаги ще бъда с теб във всеки успех и всяка радост. Нека всички успехи са с теб. Моето семейство, мой приятел в нужда", написа каката на футболиста, след като Гюлер и "Реал" (Мадрид) триумфираха в Шампионската лига на "Уембли".

Реклама

Кариерата на Арда се развива главоломно до момента. Талантът е роден в Анкара. Докато расте, проявява голям интерес към футбола и започва да играе за своя училищен отбор и след това в "Генчербирлиги". Неговият талант и отдаденост бързо привличат вниманието на скаутите и Арда се присъединява към младежката академия на "Фенербахче" - един от най-добрите турски клубове - на 12-годишна възраст. Издигането на Гюлер в йерархията е светкавично. Младежът прави професионалния си дебют за "Фенербахче" едва на 16 години. Бързо се превръща в редовен титуляр, впечатлявайки както фенове, така и критици със своята скорост и умения.

През 2023 г. Гюлер влезе в историята, като стана най-младият играч, отбелязал гол в Суперлигата на Турция. Направи го само на 17 години. Неговите изпълнения му донесоха повиквателна за турския национален отбор и Арда направи своя дебют в квалификация за Евро 2024 срещу Гибралтар.

Страхотните изяви на младежа привлякоха вниманието на редица футболни грандове като испанските "Реал" (М) и "Барселона" влязоха в пряк дуел за него. В крайна сметка Гюлер избра "кралския клуб". При представянето си сподели, че след офертата от "белия балет" нито една друга не е имала значение за него. Арда премина на "Сантяго Бернабеу" срещу 20 млн. евро и подписа шестгодишен договор. Направи своя дебют за испанския отбор през януари 2024 г. след поредица контузии. В края на сезона получи повече игрово време и се отблагодари на Карло Анчелоти с добри игри и няколко гола.

Четете още

Мбапе за малко да стане флейтист, свири на пиано и китара

Мбапе за малко да стане флейтист, свири на пиано и китара

Героят за Португалия с родители емигранти

Героят за Португалия с родители емигранти

Благо Джизъса започва тв кариера

Благо Джизъса започва тв кариера

Пиян залян Балотели лежи на улицата: Защо ме съдят?

Пиян залян Балотели лежи на улицата: Защо ме съдят?

Реклама
Реклама
Реклама