Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18827874 www.bgdnes.bg

Калин Вельов: Готвя се за Министерството на културата в планината

От понеделник започвам работа, дотогава си почивам със семейството 

"Започвам работа в Министерство на културата в понеделник. В момента съм в планината и ще се насладя на останалите почивни дни със семейството си."

Това сподели пред "България Днес" новоизбраният заместник-министър на културата Калин Вельов, който събира сили за новата си отговорна длъжност сред природата. Музикантът, познат на аудиторията през годините като барабанист в "Шоуто на Слави" и група "Акага", още през 2017 г. влезе в политиката. Вельов е едно от 5-те нови лица, които премиерът Димитър Главчев назначи на 5 септември. Музикантът ще заеме длъжността временно до изборите, които ще се проведат на 27 октомври.

Реклама

"Беше наистина неочаквано за мен. Изобщо не съм имал мисли в тази насока. Добре се чувствам на този етап и не се страхувам - все пак преди няколко години бях член на комисията по култура и направих една сериозна обиколка из различните сектори на страната, горе-долу съм запознат със сферата. Не мисля, че нещо се е променило особено от предходните години", каза още зам.-министърът.

Музикантът няма да извършва грандиозни промени по време на краткия си мандат и предпочита да се съсредоточи върху разрешаването на всекидневните казуси.

"И в законодателната, и в изпълнителната власт е добре да има хора на изкуството от всякакви сфери. Не бих казал само такива, но все пак да присъстват. Нужни са и лица, които са административно запознати със структурата на ресорите, и хора, занимаващи се с изкуство, защото в края на краищата ние сме тези, които всекидневно сме на терен и работим в сферата на културата. Необходимо е да се чува и нашето мнение", категоричен е Вельов.

Четете още

Калин Вельов влиза в кабинета "Главчев" 2

Калин Вельов влиза в кабинета "Главчев" 2

Калин Вельов СЕ ФУКА с нов каяк

Калин Вельов СЕ ФУКА с нов каяк

ДОБРА СЛУКА! Щука гигант улови Калин Вельов

ДОБРА СЛУКА! Щука гигант улови Калин Вельов

Торта барабан за Калин Вельов

Торта барабан за Калин Вельов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама