Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/18946757 www.bgdnes.bg

Помните ли екстрасенсът Кашпировски? Разследват го за измама!

Известният преди години руски екстрасенс Анатолий Кашпировски е разследван в Русия в подозрения за укриване на данъци и измама. Това се случва, след като в началото на миналата седмица, Кашпировски отново започна да действа на територията на Москва и с различни парапсихични методи, сред които и хипноза, твърди, че лекува предимно очни заболявания, но и други неща. "Лечението" се провежда на масови сеанси, за които има входни билети с цена 100 евро. Частен преглед при Кашпировски струва 250 евро на час. Самият начин на лечение е меко казано странен - болните слушат със затворени очи песни на изпълнителя Александър Малинин. За пълбото излекуване са необходими четири сенаса. Преди тях Кашпировки продава на пациентите си "вълшебни" соли, дискове, книги и свои подписни снимки. В допълнение на това, слушателите на екстрасенса, повечето от които са възрастни хора, са приканени да носят на сбирките белина. Според внесен сигнал срещу Кашпировски, освен измамата, това застрашава и живота на хората.

Само за една седмица "вълшебникът" е спечелил над 60 000 евро, за които не е платил данъци. Допълнително няма и разрешение за провеждане на подобни мероприятия.

Кашпировски нашумя в началото на 90-те години на миналия век, когато твърдеше, че може по телевизията да лекува всякакви болести с помощта на вода поставена в буркан, която той облъчва от екрана. Сеансите му, които се предаваха и в България, предизвикаха голям интерес. След това Кашпировски стана и депутат.

Четете още

Невена Цонева: При Слави беше като в казарма

Невена Цонева: При Слави беше като в казарма

Живият Нострадамус дири туристи!  Роднини на изчезнал британец искат помощ от латинооракул

Живият Нострадамус дири туристи! Роднини на изчезнал британец искат помощ от латинооракул

Пригожина "отваря чакри" в гарсониера

Пригожина "отваря чакри" в гарсониера

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"! Българско-руският мистик Зор Алеф:  Предсказвам съдбата на олигарсите

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"! Българско-руският мистик Зор Алеф: Предсказвам съдбата на олигарсите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама