Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18964984 www.bgdnes.bg

Свидетел трепери пред прокурорския син

*Викат бащата - пернишкият обвинител, да дава показания

*Битият Едуард Крушовски се осмелява да дойде в съда от Германия

Разтреперен се появи ключов свидетел в съда, за да даде показания срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов! Едуард Крушовски се е преместил да живее и работи в Германия, но дойде в Софийския районен съд, за да свидетелства, видя "България Днес".

Видимо притеснено е 24-годишното момче, когато застава зад катедрата. То си обърква годините, трепери цялото и заеква. Налага се да му довършват изреченията, за да ги запишат правилно в протокола от заседанието.

Реклама

Едуард е един от битите от наследника на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил. Пред съдия Марина Манолова свидетелят си гълта граматиката и обяснява, че нищо не си спомня заради изминалото време и алкохола, който е употребил при случката. Не си спомня дори дали Васил го е бил.

Паметен за Едуард Крушовски се оказва 24 май 2022 г., когато приятелят му от детинство Никола Григоров има бал. Таткото на Никола е Красимир - баща на актрисата Луиза Григорова. Почерпен, в края на вечерта Едуард пише на Боряна Рангелова - тогавашната приятелка на прокурорския син. Още докато си чатят, Едуард започва да получава гласови съобщения по вайбър, които разбира, че са от Васил. "Кой си ти, защо пишеш на Боряна?", започват аудио съобщенията. С псувни и закани гласът му уговаря среща с предложение за пиене и друсане. "Брат, че ти е*ем номерата", "занимавам се с кой си искам", "абе, брат, боли ме к*ра, ела да се друсаме", са част от репликите, които се налага да прочете в съдебната зала съдия Манолова.

Думите са извадени от аудиотехническа експертиза, изследвала гласовите съобщения от телефона на пострадалия. "Това със сигурност не съм аз", репликира подсъдимият. На свидетеля му се показват и снимки от видеотехническа експертиза. За нея са събрани кадри от камери в района на побоищата.

Те се разиграват пред жилището на Григорови, което е близо до ресторанта, в който са празнували бала. Едуард тръгнал с приятеля си и баща му да се прибира и да спи у тях на гости. Отпред ги чакал Васил. Двамата с Едуард седнали на пейка да говорят. Прокурорското синче поканил младежа в тъмна уличка, но той отказал и тръгнал да става. "Искаше да ме бие, да ме коли. Хвана, завъртя ме, получих 5-6 удара с юмруци в лицето и главата. Не съм се опитвал да се защитавам, тръгнах да бягам. Васил ме наби пред Никола и баща му. После разбрах, че бащата на Никола е опитал да говори с Васил, но Васил го е набил. Някой от входа е снимал как го поваля с един удар на земята", споделя в показанията си пред ченгетата Едуард.

Той разказва, че едва след случката е разбрал кой е Васил Михайлов - че тренира бокс, че е много агресивен и бие хората в Перник. "Страх ме е от Васил, още ме е страх", завършва разпитът на свидетеля в полицията. Запитан дали още се страхува, той отговаря "Не". Въпреки това не е подавал жалба срещу насилника и не си е вадил медицинско.

Въпроси към Едуард задава и самият подсъдим. "Г-н Крушовски, в телефонен разговор споделял ли съм ви нещо за Боряна Рангелова", обръща се към свидетеля той. След това се гневи, че не знае защо се втълпява, че това нещо има общо с Боряна. За финал Михайлов настоява да се уточни, че Едуард заеква още от малък.

Реклама

На предишното заседание магистратите разглеждат брутални видеозаписи как наследникът на пернишкия обвинител се гаври със свои жертви и уринира върху главите им. Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления - за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

Оказва се, че вещите лица още не са изследвали видеозаписите и не са готови с назначената експертиза. Те са получили още през лятото достъп до диска с файловете, който се съхранява с СДВР, но самото разрешение на съда пристига при тях едва преди дни. Освен това двамата специалисти са били заети с изготвяне на друго важно изследване по разследване срещу нарочен за шпионин. Затова се очаква експертизата да стане към края на годината, когато е насрочено следващото заседание.

Тогава по искане на защитата в съда трябва да се появи, за да свидетелства, бащата на подсъдимия - самият прокурор Бисер Михайлов. Според запознати той е получил инфаркт, но продължава да работи. Ако бъде в добро здраве, вероятно ще бъде разпитван за разговора си с уважавания футболен треньор Румен Андонов. Андонов също е сред потърпевшите по делото, като твърди, че Васил му е счупил ченето без причина. Именно след нападението над тренера излизат наяве други посегателства срещу жертви, които са си мълчали, разкриват запознати. 

 

Групиране

Групиране на присъдите се очаква да поиска Васил Михайлов, след като уреди сметките си с Темида. Досега той има две споразумения. Едното е одобрено от Районния съд в Сливница. За лека телесна повреда и закана с убийство на прокурорското синче е наложен 20 месеца затвор условно с 4-годишен изпитателен срок. Васил се признава за виновен за нападение над 24-годишен мъж до детска площадка в Перник. Делото е разпределено в Сливница заради отводи на магистратите от Перник.

Другото дело, по което се признава за виновен, е от Созопол. През лятото на 2021 г. Васил удря непознат младеж след възникнал преди това скандал между две компании. Той нападнал двама души, като единият опитал да защити приятеля си, но получил силен удар в лицето, след който претърпял няколко операции. Прокурорският син се договаря за година и половина пробация, която включва и 100 часа безвъзмезден труд.

Четете още

Прокурорският син уринира върху главите на жертвите си

Прокурорският син уринира върху главите на жертвите си

Намерен нож закопава прокурорския син

Намерен нож закопава прокурорския син

Наглост! Прокурорският син потроши пандиза

Наглост! Прокурорският син потроши пандиза

Бащата на Луиза Григорова бит от прокурорския син от Перник

Бащата на Луиза Григорова бит от прокурорския син от Перник

Реклама
Реклама
Реклама