Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18973172 www.bgdnes.bg

За Ванга смъртта на Аспарухов и Котков е убийство

За смъртта на Гунди предварително е знаела пророчицата леля Ванга. Феноменът от село Рупите прави потресаващото разкритие лично пред майката на футболната легенда - Мария. Какво точно са си говорили двете, вероятно никой никога няма да разбере. Някои непотвърдени факти и намеци впоследствие ще отключат мистерията, описана в книгата на КК "Труд" "Гунди - какъвто не го познавате".

В месеците след ужасяващата катастрофа при прохода Витиня, при която загиват Гунди и Никола Котков, родителите на Георги Аспарухов нямат покой. Те правят няколко тайни срещи с леля Ванга, за които не са споделяли почти на никого. Дори съпругата на футболиста признава, че не знае за тези визити.

Реклама

Съмненията около трагичния инцидент при Витиня започват още по онова време, но тогава никой не смее да говори за това. Ванга е първата, която в открит разговор казва категорично, че не става въпрос за нещастен случай.

"Майката на Георги ходи няколко пъти до Петрич. Тогава тя научи жестоката истина. Ванга дори я накара да се върне и да донесе цвете в саксия от дома, където е живял Гунди", разказва родственичка на легендарния футболист. По този начин пророчицата искала да общува с духа на Аспарухов. Известната ясновидка Соня Заварчик се е познавала лично както с Гунди, така и с Ванга. Тя също е убедена, че катастрофата на Георги Аспарухов е режисирана.

"Ванга е съвършенството на света. Всичко, което е казала, е вярно! Пределно ясно е, че Гунди е убит - отсича леля Соня. - Футболистът беше любимец на тогавашния вътрешен министър Ангел Солаков. Не е тайна, че точно през 1971 година Тодор Живков се беше сритал със Солаков. Всичко е ясно."

Тя обяснява какви са били намеренията на Ванга, когато е поискала саксия с цвете от майката на Гунди.

"Ванга не приемаше никога отрязани цветя, само живи в саксия. По този начин тя е искала да разговаря с духа на Гунди. Явно в този момент той още не се е бил появил и тя не е хванала момента откъде точно е дошло убийството. Искала е да разбере от него още неща. Ванга обичаше Гунди", споделя леля Соня Заварчик.

Веднъж, когато националният отбор на България е на лагер край Петрич, Иван Вуцов и още няколко футболисти отиват при пророчицата. Свидетели на случката тогава дават непотвърдени данни за тази среща. Пророчицата приема някои футболисти, други - не. На Гунди казва само едно изречение: "Момче, виж какво е хубаво времето навън, излез и се наслаждавай на живота". Дали тогава просто не е искала да му каже това, което вече е знаела...?

Четете още

"Гунди – Легенда за любовта" с гала премиера в Пловдив

"Гунди – Легенда за любовта" с гала премиера в Пловдив

Синът на Гунди почете Павката Панов, който днес трябваше да стане на 74

Синът на Гунди почете Павката Панов, който днес трябваше да стане на 74

400 кила бута екранният Гунди

400 кила бута екранният Гунди

ПОКЛОН! Навършват се 53 години от смъртта на Гунди и Котков

ПОКЛОН! Навършват се 53 години от смъртта на Гунди и Котков

Реклама