Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18991530 www.bgdnes.bg

Пак драма в "Тоника"! Вижте какво скара легендите

Асен Масларски, който беше част от групата, няма да участва в концерта й в НДК

"Няма да участвам в големия концерт на "Тоника" в НДК." Това каза за "България Днес" Асен Масларски. Бардът не изтъкна мотивите си, нито дали ще присъства след публиката, спомена само, че "така е решил". Поетът с китара няколко години бе част от "Фамилия Тоника", но после с колежката си Милица Божинова се отцепиха от култовата група и направиха дует. Пред вестника Асен Масларски довери още, че му е много мъчно за колежката му Анастасия Бинчева от най-първата "Тоника", която загуби в САЩ при тежка катастрофа красивата си дъщеря Лия, обещаваща млада певица.

Известният бард озвучи с няколко свои емблематични парчета онзиден празничното литературно четене в чест на 126-годишнината от рождението на Христо Смирненски в дома музей на поета в София. Два от стихотворните шедьоври на гениалния юноша прочете с много чувство именитият актьор Валентин Танев и бе извикан на бис. По една своя творба прочетоха още вдовицата на легендарния режисьор Коко Азарян - Валентина Радинска, директорът на Литературния музей Атанас Капралов, поетът Захари Иванов, някога дясна ръка на Иван Славков в телевизията, събратята му по перо Бойко Ламбовски и Иван Есенски, сатирикът бард Ивайло Диманов, бившият шеф на издателство "Народна младеж" Атанас Звездинов и уредничката на дома музей на Смирненски Елена Алекова. На събитието присъства и една от племенниците на класика - публицистката и поетеса Мария Маринова.

С изпълнението на Асен Масларски на визитната му картичка - "Откъде започва България", завърши поетично-музикалната част на паметната вечер. Известните творци не спираха да се възхищават на резултатите от капиталния ремонт на къщата, където под наем в две стаички е живяло навремето семейството на отишлия си само на 25 години творец. "Сградата е вече в прекрасно състояние, няма и помен от порутената къщурка", каза Атанас Капралов. А именитият лирик Атанас Звездинов си спомни, че преди 40 и повече години "тук се прескачаха мишки и плъхове", но вече "имаме един чудесен салон за изяви на българските поети".

Четете още

Милица от "Тоника СВ": Емил трепери при всяка наша песен

Милица от "Тоника СВ": Емил трепери при всяка наша песен

Тома Здравков и Тео от "Тоника" лягат на операционната маса, вижте защо

Тома Здравков и Тео от "Тоника" лягат на операционната маса, вижте защо

"Тоника СВ" с голяма новина пред БНТ

"Тоника СВ" с голяма новина пред БНТ

ОБРАТ! "Тоника СВ" минаха в нелегалност

ОБРАТ! "Тоника СВ" минаха в нелегалност

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама