Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19001887 www.bgdnes.bg

Златните ни мажоретки станаха първи в света

*Ненадминати са в сложни съчетания и дефиле с помпони 

*Тренират усилено, грабват купи и медали в няколко категории 

Освен златни момичета България си има и златни мажоретки!

Момичетата от състав "Мистерия" в Пазарджик триумфираха на 6-ия световен шампионат по мажоретен спорт в Кейптаун, Южна Африка, и спечелиха общо две световни титли и три медала.

15 девойки от мажоретен състав "Мистерия" събраха очите на журито и отвяха конкуренцията в 100-метрово дефиле с помпони и групово изпълнение на съчетания.

Реклама

"Доказаха своя талант и упоритост. Гордеем се с тях. Бяха включили различни композиции. В тези състезания има задължителни елементи и правила, които трябва да се изпълнят, и те се справиха блестящо. Композицията, която лично на мен най-много ми харесва, е тази на групата с помпони. Музиката е на "Хензел и Гретел", има различи движения, престроявания, подхвърляне на помпона, различни хващания", разказва пред "България Днес" Емилия Спасова директор на общинския детски комплекс в Пазарджик, където тренират мажоретките.

Спасова е придружила момичетата и треньорката им Вергиния Нешева на вълнуващото пътешествие и е успяла да усети емоцията на живо. Девойките са се представяли отлично в няколко категории. Ана-Мария Божкова печели сребърен медал на соло с помпони (джуниорки), а Петя Нешева и Габриела Чалъмова завоюват бронзови медали в категория дуо с помпони (сеньорки) и мини формация с помпони (сеньорки). Съчетанията на групата са сложни, като присъства и подмятане и хващане във въздуха на едно от момичетата.

За да изпипат всичко до последния детайл, мажоретките тренират по три пъти в седмицата по два часа с треньорката си Вергиния Нешева, която е бивш състезател по художествена гимнастика. Освен това два пъти седмично посещават балетен педагог. След триумфа в Африка златните мажоретки са категорични, че ще работят още по-усилено, за да поддържат още по-добри резултати.

Четете още

УРА! Наши мажоретки станаха световни шампионки!
УРА! Наши мажоретки станаха световни шампионки!

УРА! Наши мажоретки станаха световни шампионки!

Мажоретки пъчат ДУПЕ на Льо Пен!
Французи  отбелязват европейското първенство с ритмични танци

Мажоретки пъчат ДУПЕ на Льо Пен! Французи отбелязват европейското първенство с ритмични танци

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама