Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19042585 www.bgdnes.bg

Темида посече диригента Левон Манукян!

Левон Манукян трябва да плати всичките 50 бона гаранция, ако иска да е на свобода

Темида поряза диригента Левон Манукян.

Окръжните магистрати в Пловдив не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв. да бъде намалена. Сега диригента трябва да плати цялата сума, ако иска да излезе от килията. Решението е окончателно и Манукян няма право да обжалва повече.

Реклама

Манукян беше задържан от пловдивския отдел "Икономическа полиция" ден след ареста на Атанас Георгиев и Борис Чилов, хванати при приемането на пари от двама мъже, назначени фиктивно в Разградския театър. Според разследването директорът е взел на работа 41 души, които никога не са извършвали реална дейност, но са получили по около 25 000 лв. допълнително материално стимулиране. Така държавният бюджет е ощетен с близо милион лева.

След задържането на диригента, прокуратурата му определи солена гаранция. Вчера със същото обвинение - за длъжностно присвояване, се сдоби и шефът на Смолянския театър Румен Бечев, който може да излезе на свобода срещу 15 000 лв. 

Недоволен от размера на гаранцията си, Левон Манукян внесе жалба, но в закрито заседание Окръжният съд потвърди размера. Бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да внесе сумата до 10 октомври.

Четете още

Проклятие застига Левон Манукян

Проклятие застига Левон Манукян

15 бона гаранция за шефа на Смолянския театър

15 бона гаранция за шефа на Смолянския театър

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама