Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19071189 www.bgdnes.bg

Нови ръце за Милен заради напълняване

Изработват му протези, които да са според натрупаните килограми 

20-годишното момче, което изгуби крайниците си след трудов инцидент, вече има ТЕЛК и получава пенсия

Нови ръце ще бъдат изработени за 20-годишния Милен, който загуби горните си крайници след трудов инцидент.

Реклама

Причината е, че младежът е натрупал килограми и има нужда от нови протези, които да са според теглото му.

"Заради протезата с Милен се караме за килограмите, защото видно качи доста в последно време, а за протезата това не е добре, но водим преговори за повече спорт и активност. Ще му бъдат направени ново 3D сканиране и нова протеза заради килограмите", обясниха от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Младежът от бургаското село Дебелт губи и двете си ръце при трудов инцидент по време на работа през октомври миналата година. Това се случва по време на първия му работен ден на машина за смилане на дъски, превръщайки ги в пелети. За зла беда машината "захапва" ръцете на Милен и ги прави на кайма. Само бързата намеса на колеги го спасява от смърт.

Оттогава животът на младия мъж се преобръща и малкият му брат Пепи (10 г.) започва да се грижи за батко си. Бащата на децата работи, но изкарва скромни средства, заради което децата живеят в много тежки битови условия. След като се разбра за ужасната ситуация, вълна от съпричастност заля семейството на пострадалото момче.

"Екипът ни поддържа постоянна връзка с момчетата и полага грижи за тях вече повече от половин година. През тази седмица изпратихме лаптоп на малкия герой, за да може да прави своите проекти в училище. След дълго чакане Милен вече има издадени ТЕЛК (93%) и пенсия. Получи всичките си парички за месеци назад и към момента са напълно осигурени. Назначиха му и личен асистент - неговия баща, който да му помага и да се грижи за него. Момчетата са добре, Пепи учи, имаме малко проблеми с дисциплината, но като при всяко дете, стъпка по стъпка се решават нещата. В дома им всичко е наред, тече ремонт и на последната стая, където се оправя таванът на стаята", добавиха от благотворителната организация.

Реклама
Реклама
Реклама