Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19078614 www.bgdnes.bg

Мария Лалева събра стотици с новата си книга

Бивши министри, депутати и приятели час и половина се редят за автограф

"В определен период от живота ми думите на Мария Лалева ми помогнаха много. Книгите й са фантастични."

Това казва бившата министърка на правосъдието Миглена Тачева, която бе една от присъстващите на премиерата на книгата "Пътища от огън" от Мария Лалева.

Реклама

Освен нея, бившата депутатка Калина Крумова, жената на покойния Боян Петров - Радослава Ненова, племенничката на покойния актьор Стефан Данаилов - Росица Обрешкова, актрисата Радина Боршош и много други присъстваха на премиерата в НДК. Залата бе малка, за да обхване хората, които искаха да си вземат автограф от авторката.

"Огънят има много лица. Едното му лице е точно това, което изгаря. То е изпепеляващо. Но има и друго - то е съграждащо - топлината, светлината. В цялата книга съм се старала винаги да показвам и двете страни на един и същи факт - двете страни на войната, на болката, на огъня, на загубите, на преосмислянето на всичко, което ни заобикаля, така че ние да не се съсредоточаваме само в едната или в другата крайност", казва Лалева.

Сюжетът на романа разказва за Карим от Сирия - бягащ от войната мъж, изгубил цялото си семейство при бомбардировка. В България той преоткрива любовта, но трябва да се пребори с човешките предразсъдъци и догмите на обществото.

"Това е роман, който говори за нас днес във времена на разделение и омраза и се опитва да ни събере и успокои, че можем да живеем с другите", казва Георги Тошев, който представи произведението.

Мария Лалева пише стихове и е сценарист на игралния филм "Дамасцена". След излизането на романите й "Живот в скалите" и "Пасиансът на архангелите" се превръща в един от най-четените български автори.

Реклама
Реклама
Реклама