Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19141677 www.bgdnes.bg

Подкаст: Клинтън поздравява Цецо Елвиса, че поддържа легендата за Краля на рока

Плоча на Елвис Пресли, пристигнала почти нелегално от Англия у нас, запалва Цветелин Атанасов да тръгне по пътя на Краля на рока. Той е четвъртокласник, когато родителите му правят танци вкъщи с музиката на Елвис.

“Те се запознават на забава, която печелят с танц върху песента на Елвис Jailhouse Rock. Обещават си, че ако имат син, ще го закърмят с любовта към този изпълнител”, разказва Цецо Елвиса в подкаста “24 часа от живота”.

През 1993 г. той за първи път участва в конкурс за двойник на Елвис в Мемфис, Тенеси. Дори отлага казармата заради състезанието и печели за най-добър негов европейски двойник. В знак на усилията му да поддържа жив спомена за певеца Цецо е удостоен със званието “почетен гражданин на Тупело, Мисисипи” - родното място на иконата.

6 години живее в Америка, но носталгията го връща. “Най-трудният ми период там беше, когато мечтите ми се сблъскаха с реалността. Само трудът, амбицията и мечтите не са достатъчни – трябва да имаш и правилните контакти. Въпреки това станах член на академията “Грами”, в Маями се запознах с Емилио и Глория Естефан, получих поздравителен адрес от президента Бил Клинтън за приноса си към поддържането на легендата за Елвис”, разказва българският певец.

В Америка открива голямата си любов - Мариела. Още при първата им среща попадат на снимачната площадка на филм, режисиран от Мартин Скорсезе.

Какво би казал днес на Елвис Пресли, на какво иска да научи дъщеря си Вики и още от любопитния разговор с Цветелин Атанасов в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни откриете като “24 часа podcast”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама