Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19155951 www.bgdnes.bg

Григор Вачков натискал Владо Пенев и Марта Вачкова за внуче

Той има дете от една жена, аз имам моето от друг мъж, но заедно ги отгледахме, споделя актрисата

"Баща ми много искаше да родя дете от Владо и изобщо той да бъде моят мъж. И вижте, то стана. Той е моят мъж. Най-близкият ми човек, най-хубавата част от мен." Това признание направи актрисата Мартина Вачкова за своята студентска любов, актьора Владо Пенев.

Реклама

Двамата днес са неразделни и най-близки приятели, а Мартина го описва с изпълнено с красиви чувства сърце така: "Владо - наистина не познавам по-голям актьор от него, той просто е гениален! Така се възхищавам на ума му, на таланта му с всичките проблеми, които си има като характер и като човек".

Познанството между Вачкова и Пенев започва от някогашния ВИТИЗ (днес НАТФИЗ), където и двамата учат. В онези години на младостта днес актрисата признава с мъдра усмивка, че очаквала в бъдеще да й се случат куп интересни случки и предизвикателства.

Дъщерята на легендарния актьор Григор Вачков и бъдещият служебен министър на културата в правителството на Марин Райков са родени в София, той през 1959 г., тя година по-късно. Познанството им бързо прераснало в пламенна любов.

"Истина е, че Григор Вачков много ме харесваше и настояваше ние с Марта да бъдем заедно завинаги", потвърждава и легендарният комисар Попов от сериала "Под прикритие" и продължава: "Ние сме толкова близки с Марта. Толкова години сме заедно и толкова много неща сме преживели". Актьорите продължават да го правят и днес, да ценят и да се наслаждават на близостта си, като споделят помежду си всеки радостен трепет и болезнена тревога, сякаш са партньори в законен брак.

"Но ако се бяхме оженили като малки, кой знае дали нямаше да развалим калимерата", сепва се Марта, но продължава с шега: "Но Владо пък готви като бог, шие, шета", а Пенев обяснява от своя страна: "Цял живот Марта е била страшно популярна. Първо заради баща си, след това заради това, което самата тя е направила, и пътя, който сама е извървяла. Аз винаги съм стоял някъде отстрани и това винаги ми е било удобно, никога не съм страдал от това. Никога не ми е било важно да ме разпознават хората, но ето че и при мен се случи на зрели години".

Реклама

Актьорът признава, че с Вачкова никога не са имали период, в който са били отдалечени, дори когато той бил женен за бившата си съпруга. Мария Пенева знаела за привързаността между двамата, приемала близостта им и никога не се е опитвала да ги раздели. Не толкова благородни обаче били чувствата на Марта към новата любов на актьора: "Аз в един момент ревнувах от нея, като разбрах, че е бременна. Владо криеше от мен, че приятелката му Мария е забременяла, защото му бях казала: "Само да чуя, че ще ти ражда дете, да знаеш, че ще я блъсна с колата да не го роди!". Шега, разбира се, сега си представям как жълтите вестници ще напишат, че съм искала да убия жена му. Имахме си ние черен хумор. Аз толкова съм се радвала на детенцето му Яна, после той на моето".

33-годишната наследница на актьора Яна Пенева, която е одрала кожата на знаменития си баща, се занимава професионално с фотография и Пенев от своя страна тайно се надява тя да го направи дядо. 26-годишната дъщеря на Марта - Рада Миладинова, е нежно копие на известната актриса и е художничка по образование и призвание.

"Така се случи - той има дете от една жена, аз имам моето от друг мъж. Но си ги отгледахме и се вълнувахме и се вълнуваме и до ден днешен за и с тях", признава с открито сърце Марта, сърце, изпълнено с любов към най-верния й приятел от десетилетия и най-сродната й и скъпа душа.

Четете още

Мартина Вачкова се отърка в Карлос Насар

Мартина Вачкова се отърка в Карлос Насар

Владо Пенев като Емили, фучи с тротинетка

Владо Пенев като Емили, фучи с тротинетка

Вижте с кого се ГУШКА Марта Вачкова

Вижте с кого се ГУШКА Марта Вачкова

Марта Вачкова: Днес липсват мъжкари

Марта Вачкова: Днес липсват мъжкари

Реклама
Реклама
Реклама