Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/19173941 www.bgdnes.bg

Комар в националния и преди позора с Англия

Гонзо започва разследване, тимът на България заразен с хазарт от години

Отборът на България е заразен с вируса на хазарта от години!

Този скандален слух витае в базата на националите в Бояна след потресаващите разкрития на вестник "Тема Спорт" за порочните занимания на футболисти в часовете преди позора в Белфаст.

Нашите бяха разгромени с 0:5 от британците на 15 октомври в турнира Лига на нациите, но се оказва, че резултатът изобщо не е най-големият позор.

Реклама

Една от причините за срамната игра вероятно е, че част от футболистите са играли комар в хотела вечерта преди двубоя в Белфаст. До малките часове на нощта са били разигравани големи пари на карти, като един от водещите ни играчи е понесъл тежки загуби. Според информациите ключов футболист в тима е загубил 50 хиляди лева на хазарт по-малко от 24 часа преди началото на двубоя.

Още по-страшното е, че това вероятно не е първият такъв случай в националния отбор. Източник на "България Днес" твърди, че комар се е играло и преди унизителната загуба от Англия с 0:6 на 14 октомври 2019 г., както и на други лагер-сборове.

Тогава разгромът на терена ескалира в расистки скандал на трибуните. Футболисти на "трите лъва" се оплакаха, че се били обиждани заради цвета на кожата си. Поражението и грозните сцени доведоха до оставките на селекционера Красимир Балъков и на президента на БФС Борислав Михайлов.

По-късно шефът на централата се завърна начело на федерацията, но отново се оттегли след бурни протести на фенове през есента на 16 ноември 2023 година. Това стана при дебюта на Илиан Илиев начело на националния отбор в мача с Унгария на "Васил Левски".

Впоследствие за шеф на БФС бе избран Георги Иванов-Гонзо.

Потресаващата загуба от Северна Ирландия стана причина Илиев да преосмисли оставането си на поста. Селекционерът намекна, че мачовете с Беларус и Люксембург са решаващи за бъдещето му начело на "лъвовете". В същото време президентът на федерацията Георги Иванов е започнал вътрешно разследване на скандала с хазарта в Белфаст и ще бъде безпощаден към комарджиите, ако вината им бъде доказана.

От БФС обявиха пред "България Днес", че няма да излизат с официална позиция по случая.

Четете още

Французин е дългучът в националния, Симеон Петров се извисява на 195 см

Французин е дългучът в националния, Симеон Петров се извисява на 195 см

Люксембург пали скандали в бърлогата на "лъвовете"

Люксембург пали скандали в бърлогата на "лъвовете"

Реклама
Реклама
Реклама