Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/19181410 www.bgdnes.bg

Скиорът Алберт Попов преди новия сезон: Гладен съм за подиуми!

Най-добрият ни скиор Алберт Попов е сменил стратегията в подготовката си за новия сезон. Първият старт е този уикенд. Попов е мотивиран да покаже най-доброто от себе си.

През 2023 година той се превърна във втория българин с подиум в Световната купа след Петър Попангелов. Сега мечтае да бъде първият роден скиор с медал от световно първенство или зимни олимпийски игри.

Реклама

"Малко по-различна е вече стратегията ми - започнах по-късно, спестих си един лагер, за да дойде формата в правилния момент - сподели Попов пред Нова. - Това ще бъде тестово преди олимпийския сезон. Постоянно си играем с физическата подготовка и технически как стоя върху ските. С треньора минаваме по възможно най-трудния път, но има и резултати, и удовлетворение. Искам да докажа на себе си, че мога да постигна целите си. Гладен съм за подиуми, постоянно искам още. Когато завърша първи, се чувствам като рок звезда, която пее пред хиляди зрители."

Неговата дъщеричка е мотивацията му да продължава да мечтае.

"Дава ми сила, защото бих искал тя да се гордее с мен, ще мога да й се похваля един ден. И да я науча да следва мечтите си", добави Попов.

Четете още

Алберт Попов се отдава изцяло на щерката

Алберт Попов се отдава изцяло на щерката

Алберт Попов спечели гигантския слалом за Балканската купа в Банско

Алберт Попов спечели гигантския слалом за Балканската купа в Банско

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама