Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/19181573 www.bgdnes.bg

Онкоболна майка събра 1 милион за децата си

Болна от рак самотна майка, която разчувства света и успя да събере един милион долара, с които да осигури бъдещето на децата си, почина от коварната болест.

Ерика Диарте-Кар е диагностицирана с рак в терминална фаза - дребноклетъчен белодробен карцином - вид бързо растящ рак, който се образува в тъканите на белия дроб. По това време тя е на 28 години и има син на 5 и дъщеричка на 3. Майката започва дълга и тежка борба, която става още по-трудна заради новите диагнози, които се появяват. През януари тази година Ерика е диагностицирана със синдром на Кушинг, който е свързан с производството на твърде голямо количество от хормона на стреса кортизол. По-късно към всичко се добавя и диагноза рак на яйчниците. През септември лекарите казват на Ерика, че състоянието й драстично се е влошило и не й остава много. Тогава американката решава да създаде кампания за набиране на средства, с които да осигури живота на децата си, които съвсем скоро ще останат сирачета.

"На 7 май 2022 г., ден преди Деня на майката, влязох в спешното отделение поради това, което смятах за обикновено нараняване на рамото, и излязох с диагноза рак в терминален стадий 4 заедно с думите на лекаря, които се повтаряха в главата ми: "Надявам се, че имате добра система за помощ у дома, защото ще имате нужда от нея, предстои ви дълго и трудно пътуване", описва ситуацията Ерика. Само за месец по сметката постъпват един милион долара. Така, когато преди броени дни майката си отива от този свят, тя знае, че ще има пари за погребението й, а двете й малки деца ще бъдат финансово подсигурени, докато станат самостоятелни.

Четете още

Звезди събират пари за онкоболна майка

Звезди събират пари за онкоболна майка

Издирват крадла на дарение  за онкоболна жена

Издирват крадла на дарение за онкоболна жена

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама