Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19188915 www.bgdnes.bg

Параскева Джукелова ражда след чудо

*Планината и морето зареждат актрисата

*Екранната майка на Гунди плува, кара сърф и блъска във фитнеса

Господ помага на Параскева Джукелова да стане майка на прекрасната Калина. Една от най-добрите български актриси и режисьорът Виктор Божинов се борят да станат родители в продължение на 10 години без успех, като това е един от най-трудните периоди в живота на Джукелова. Днес дъщеря им Калина вече е млада дама на 15 години, а майка й отново е на гребена на вълната, след като изигра по прекрасен начин майката на Георги Аспарухов-Гунди в правещия фурор филм за легендата на "Левски".

Актрисата решава да стане майка около 30-ата си годишнина, без да предполага, че това ще се окаже проблем. "Смятах, че в момента, в който ми се прииска, само ще щракна с пръсти и всичко ще се получи като по поръчка", споделя тя. Чудото става чак от третия опит ин витро. Преди това се подлага на лечебно гладуване по метода на Лидия Ковачева, при което изчиства организма си. През първите три месеца от бременността е изключително притеснена дали няма да загуби бебето, изолира се от света. "Разбрах какво е да си "малко бременна" - във всеки момент може да не си", признава Джукелова.

Реклама

Всичко завършва с хепиенд и днес актрисата и дъщеря й Калина са изключително близки. Двете тренират заедно сърф, обикалят морските къмпинги през лятото и преживяват редица премеждия. С режисьора Виктор Божинов вече не са двойка, но работят заедно и се разбират прекрасно. Двамата дори ходят заедно на почивки с дъщеря си.

Едно от малкото неща, които могат да уплашат Джукелова и малката Калина, са гръмотевичните бури. Преди няколко години двете изкарват драматична нощ на турския остров Гьокчеада. "Една от вечерите в 4 часа Калина ме събуди и каза: "Мамо, започва буря". - разказва актрисата от Народния театър.- Чудейки се какво да направим посред нощ, бързо грабнахме каквото можахме и отидохме в колата ми. Прекарахме цялата нощ там. Жесток спектакъл беше откъм гръмотевици и светкавици, доста страшничко, но аз бях спокойна, че в колата сме в безопасност." 

Няколко седмици по-късно Параскева преживява още една голяма буря на българското Черноморие, но този път не може да се спаси в колата си. "Легнах аз в палатката като в ковчег, изключих всички мобилни устройства и си казах: добре, явно съм дошла тук да умра. Страшно беше, но нямах никакъв изход. Докато не отмина, не посмях да си подам главата навън: лежах и чаках - каквото Господ каже", спомня си тя. В началото на кариерата си ученичката на великия Стефан Данаилов има и страх от публични места. Притеснява се да говори с хората, не знае как да се държи, но постепенно преодолява тази фобия. 

53-годишната актриса е спортна натура и полага сериозни грижи, за да е в добра форма. Тя е отличен плувец и с лекота изминава десетки дължини в басейна. "Дори и на лежерна почивка, сърце олимпийско не трае", казва Джукелова, показвайки как пори водата. Тя е редовен посетител и на фитнеса, катери планини и прави дълги преходи. Тя води здравословен начин на живот, като от време на време си позволява по чаша вино. Любовта й към питието на боговете се подклажда покрай участието й в сериала "Вина", режисиран от бившия й съпруг. 

Екранната майка на Гунди има и свое местенце, където се уединява с природата. Параскева обожава вилата си в Правешкия Балкан, където се изолира заедно с дъщеря си по време на пандемията. Преди време тя се похвали със своя сок от бъз и мед от глухарчета. "Превръщам се в производител на биопродукти", шегува се актрисата. В планината Джукелова храни местните кучета, които обичат да се навъртат край къщата й. Самата тя също има четириног приятел - Марс. Той е от рядката Кавалер Кинг Чарлз шпаньол и е пълноправен член на семейството. Покрай разходките с него в София актрисата се възмущава на мръсотията по улиците. "Понякога имам чувството, че съм в гето. Доколкото мога, събирам боклуци и ги хвърлям, но колкото и да го правя, те се събират отново и отново."

Четете още

Параскева Джукелова АЛАРМИРА за огромен проблем

Параскева Джукелова АЛАРМИРА за огромен проблем

Параскева Джукелова цяло лято с Виктор Божинов

Параскева Джукелова цяло лято с Виктор Божинов

Параскева Джукелова НА КОСЪМ от трагедия до взривения склад

Параскева Джукелова НА КОСЪМ от трагедия до взривения склад

Актрисата Параскева Джукелова разкри най-трудния момент в кариерата ѝ

Актрисата Параскева Джукелова разкри най-трудния момент в кариерата ѝ

Реклама
Реклама
Реклама