Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19199497 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Петра: Политиците само бъркат в кацата с мед

Не спират да говорят общи приказки и не се интересуват от хората

"Тук, за разлика от Кипър, където съм се установила и живея със семейството си, политиците само говорят. И то празни приказки. На толкова от тях съм се нагледала, че не вярвам и да се гласува, нещо да се промени." Това казва изпълнителката на "Хищна хиена" - фолкпевицата Петра.

Тя обяснява, че е имала доста предложения да влезе в политиката, но предпочита това да се случи в Кипър, а не в България. "В една партия съм и ме издигнаха хората там, защото ми вярват. Имам и образование, и възможност, но законите в Кипър са различни от тези тук. Там политиците като обещаят нещо, после хората си изискват това, което им е казано, да се случи. Ако не, излизат, протестират, пишат писма, няма толкова търпимост като тук", споделя още Петра.

Реклама

Изпълнителката на евъргрийни е категорична, че многото нашенци, които живеят в Кипър, дори и роми, нямат нищо общо с тези, които остават в България. "Те имат по 4-5 деца, щастливи са, установили са се с добри заплати и много работят. Голяма част от тях са имат образование, възприели са манталитета на германците, на австрийците, дисциплинирани са хората", споделя Петра и веднага прави съпоставка с ромите в България. "А тук голяма част от тях са на същото ниво като преди години. Живеят ден за ден, крадат, правят измами. То с какво друго да се прехранват тези хора. Само им взимат помощите от ЕС и нищо не се случва, а обещания много", твърди Петра.

Певицата е категорична, че самосъзнанието на чужденеца е много различно от това на българина. "Защо ви прави впечатление, че като излезе нашенецът в подредена държава, спазва правилата? Ами защото е ясно, иначе веднага ще има наказание. А тук - всеки прави каквото иска и все някой го спасява - я си плаща, я наш човек му помага, я връзчици... И така докога", пита Петра.

Певицата е ядосана и на това, че непрекъснато у нас повече се руши, отколкото се строи. "Вкопали са се богатите като гниди в хората. Това е безумие - премахват стари сгради, няма пространство, зеленина, хората се ядосват, ама какво да правят", казва Петра.

Хищната хиена смята, че и да се гласува, и да не се, положението на обикновения българин няма да се промени.

"И защо да се променя? Те си влизат във властта, да си бръкнат в кацата с мед и им дреме как ще живеят Герганка и Данка в еди-кое си село, в което няма ни ток, ни вода. Ей на това ме е яд най-много! А България е уникална страна - и природа имаме, и хората са добри, но... как не случихме на управляващи!", тюхка се Петра.

Това е и причината според фолкизпълнителката никой от чужбина да не иска да се връща у нас. "Защото им е по-добре там да натрупат някакви средства и после, като позастареят, ще се върнат. И това им е вариантът, някой да предлага друг", пита Петра.

Четете още

Теодора Духовникова: Няма ги днес онези политици от следосвобожденска България

Теодора Духовникова: Няма ги днес онези политици от следосвобожденска България

Мира Добрева към политиците: Властта е временна, не го забравяйте!

Мира Добрева към политиците: Властта е временна, не го забравяйте!

Реклама
Реклама
Реклама