Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19200048 www.bgdnes.bg

Отец Иван откровено пред "България Днес": Гласувах, защото хората следват примера на дядо поп

Аз съм известна личност и трябва да давам пример, казва духовникът спасител 

"Винаги гласувам на избори! И този път не пропуснах! Може да съм болен, уморен и да ми е трудно, но не пропускам да пусна бюлетина. Хората си казват: "Дядо попе, ти гласуваш и ние ще го направим". Ако ме видят, че не гласувам, ще започнат да ме питат какъв пример им давам. Осъзнавам, че съм известна личност и с действията си трябва да давам добър пример на хората."
Това заяви ексклузивно пред "България Днес" отец Иван, който е спасил и дарил с дом хиляди изстрадали души.
Освен с добротворството си дядо Иван е известен и с отговорната си обществена позиция. Въпреки че трудно ходи и има големи болки в колената, не пропуска да отиде до избирателната секция в монтанското село Якимово.
"За толкова години съм научил, че ако искаш да получиш нещо, трябва ти самият да си свършил нещо преди това. Затова трябва да се гласува! Независимо дали ще търсиш помощ от кмет или депутат, не бива да му даваш възможността да ти каже, че не си гласувал, а искаш нещо. Като си пуснал бюлетината, вече имаш право да изискваш. Затова и се обръщам към цяла България - никога не пропускайте избори. Колкото и да сте обезверени, ходете да гласувате, за да може да искате от политиците да ви помагат", заключи мъдро отчето.
След като упражнява вота си, отец Иван отпътува към къщата си в Балкана, за да може да закрепи здравето си. "Много ми е хубаво там, имам 6 декара двор, а едната ми ограда е напълно естествена - преминава река. Въздухът е много чист и се отразява добре на болежките ми. Там ще прекарам известно време, за да се позакрепя", разказа още пред вестника добрият духовник.
На същото място отчето отиде и след прекараните два инсулта, като скоро след това се почувства в добра форма.
"Да сме живи и здрави! Това пожелавам на хората, а колко време ни е отредено тук, на Земята, само Господ знае и той ще решава", завърши с благопожелания дядо Иван.

Четете още

ДРАМА! Безводие в село на отец Иван

ДРАМА! Безводие в село на отец Иван

Отец Иван гладува и мизерства

Отец Иван гладува и мизерства

Отец Иван: Нямам пари да пратя децата на училище

Отец Иван: Нямам пари да пратя децата на училище

Сестрата на отец Иван се бори с рак

Сестрата на отец Иван се бори с рак

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама