Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7489774 www.bgdnes.bg

Баровеца с рекорден улов

Майстор с микрофон и въдица 

7 шарана, 4 сома и 1 амур хвана Илиян Михов

Рекорден улов направи Баровеца!

Певецът и музикант Илиян Михов постигна постижението, на което могат да завидят и най-големите майстори на въдицата. За един ден в компанията на свои приятели той успя да хване 7 шарана, 4 сома и 1 амур.

"Направо избих рибата! И буквално, и преносно. В този ден много ми се получаваха нещата. Доволен съм от улова. Имаше толкова много, че дадох на приятели и на дъщеря ми, занесох и вкъщи", разказа пред "България Днес" Баровеца. Постижението си той успява да регистрира на микроязовир край софийското село Герман. Местните хора се шегуват с него, че рибите вече го познават, и щом се появи, започват под строй да излизат на брега.

Реклама

"Обичам да ми е близо, когато ходя на риболов. Не съм почитател на дългите пътувания. Приятели ме канят да ходим на язовир "Кърджали", но това означава да пътувам 3-4 часа само в едната посока. Също толкова време ще ми отнеме и да почистя рибата. И се губи удоволствие от риболова - вместо да си почиваш, се уморяваш", обясни обичаният изпълнител. Лично той приготвил един от уловените сомове и казва, че му се е получил отлично (виж карето с рецептата на Баровеца). И логично бързо е похапнат.

От дълги години певецът обича да разпуска с въдица в ръка. Макар да е любител, има и други сериозни постижения. Преди четири години Баровеца постави личен рекорд за улов - толстолоб с тегло от 17,4 килограма. Подводният звяр бе с дължина от метър и половина и определено впечатли с размерите си. Михов обаче прояви благородство и пусна рибата на свобода. Преди това обаче не пропусна да си направи няколко снимки с чудовището, за да може после като един истински рибар да се похвали пред приятели.

"Риболовът не е просто приятно занимание, а начин на почивка. Обичам да съм край водата и да я гледам - това ме успокоява. Няма нищо по-хубаво от това след поредица от тежки професионални ангажименти да взема въдицата и да застана на брега на някой водоем", сподели откровено певецът.

Сом по баровски

Специално за читателите на "България Днес" Баровеца разкрива рецептата си за приготвяне на сом. "Рибата се разрязва по дължина и ширина и се поставя в тава. Намазва се със зехтин, масло и подправки по избор. Задължително се завива с кухненска хартия и се слага във фурната. Когато е готов, се маха хартията и отново се връща за доизпичане. Получава се златиста коричка, която е много вкусна. И друго важно нещо - сомът е риба, чието готвене не умирисва къщата. Да ви е сладко!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама