Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/1869699 www.bgdnes.bg

Пухкави модели превземат рекламите

Пухкави топмодели постепенно изместват хилавите хърбавелки от каталозите на големи компании.

Приятно закръглени манекени са най-новият хит в Германия, където все повече именити фирми залагат на тях за рекламите си, пише списание "Шпигел". Вместо свръхслабите красавици с идеални пропорции 90-60-90 търговски вериги като "Алди", "Лидъл", "Бонприкс", "Реал" и др. се надпреварват да наемат по-тлъстички модели. При това сериозен бизнес модните агенции развиват не само с овални дами, но и с шишкави мъже.


Най-търсени напоследък са 28-годишната Силвана Денкер и с една година по-младият Ханс-Петер Райхерт. Силвия е висока 1,77 метра, но тежи сериозните 85 килограма. Преди десетилетие дори била още по-едра - цели 110 кг. "Тогава се чувствах много дебела, бях недоволна и несигурна, не смеех да се подам навън, въобще пък да не говорим за модния подиум. Всичко се промени, когато свалих 35 килограма", разказва пред "Шпигел" хубавелката.

Реклама

Сега тя отново си е върнала смисъла от живота и твърди, че може да се издържа само от рекламните ангажименти. Освен това продължава да работи като фотограф, а и участва в театрални постановки. "По-рано имах съмнения, но сега си мисля - защо да продължавам да отслабвам? Наскоро за една поръчка в Дания дори се наложи да кача пак 5 килца", споделя Силвана.

За нея най-важното е, че може да е пример за обикновените жени. А тъкмо това е предимството на закръглените модели - особено когато рекламират продукти за съвсем обикновени хора, които са далеч от изкуствената и коригирана с компютърни програми красота на суперманекенките.


Колегата й Ханс-Петер Райхерт също има възходяща кариера. Със своя ръст от 1,84 м и тегло от 110 кг той не само че не се комплексира. Напротив - горд е, че с всеки изминал ден го търсят все повече. Студентът по стопанско управление в Нюрнберг работи за една от най-мощните агенции в Германия - хамбургската "Ем Джи Ем моделс", която държи правата върху стотици знатни модели. Разказва, че дори топмарки като "Гучи" и "Армани" го наемат за фотосесиите си.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама