Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/3122528 www.bgdnes.bg

Вдовицата на Самоковеца с яхта

Вдовицата на Самоковеца се е сдобила с шикозна яхта, оценявана на няколко милиона евро, научи "България Днес". Парите за луксозната лодка дошли от наследството, което й остави застреляният в Амстердам контрабандист №1 Константин Димитров. За да не бие на очи пред данъчните, плавателният съд е записан на името на чужда компания. Така никой в държавата няма как да разбере за придобивката на Ангелинка, докато тя харчи имането на Самоковеца.
Седмица след покупката яхтата веднага влязла в употреба, разказват близки до веселата вдовица. Тя наела екипаж и поканила за компания близък до сърцето си мъж. Щастливата двойка запалила мотора и отплавала на екзотично пътешествие. За отрицателно време Ангелинка и приятелят й обиколили гръцките острови. Повечето посетени дестинации били екзотични заливи, далеч от хорските очи, където вдовицата на Самоковеца се забавлявала с тайнствения мъж, разказват нейни близки.
Тузарската почивка на щастливата двойка погълнала над 1 милион лева за по-малко от месец, разкриват запознати. Сума, която не е проблем за веселата вдовица. Нейни близки разкриват, че след разстрела на мъжа си тя наследила над 200 милиона евро, които Самоковеца успял да изкара от контрабанда и производство на картофи. Огромна част от парите били предвидливо скътани в офшорни сметки, за да не бъдат докопани от данъчните. Предвидливост, която се оказа повече от навременна. Веднага след смъртта на Самоковеца полиция и прокуратура запорираха имуществото и сметките му в България. С мотив, че няма законни доходи, които да му позволяват подобна собственост, те направиха опит да ги конфискуват. След дълга съдебна сага в крайна сметка не успяха. Подобен проблем обаче нямаше с офшорните сметки, за които данъчните нямаше как да докажат, че са на Самоковеца. За разлика от държавата след смъртта на съпруга си Ангелинка веднага докопала милионите му.

След серия финансови врътки парите били превъртени няколко пъти и в крайна сметка легализирани. За целта били използвани различни офшорни компании по екзотични острови, които симулирали множество сделки. В резултат на сложната финансова схема произходът на парите бил заличен. Помощ при легализирането на милионите е изиграл и сегашният приятел на Ангелинка. Според запознати мистериозният мъж дълги години е бил счетоводител, а впоследствие завърта бизнес с регистриране на офшорни компании. Близки до Ангелинка твърдят, че двамата се запознали още преди смъртта на Самоковеца. Те се сближили едва след разстрела на контрабандиста в Амстердам. Неусетно отношенията им станали повече от приятелски. В един момент даже двамата заживели заедно, твърдят близки до вдовицата.
Щастлива от новата си любов, Ангелинка веднага купува огромен апартамент в центъра на София. За луксозното жилище на столичната ул. "Съборна" с площ 217 кв.м вдовицата е платила над 1 милион лева, обясняват нейни близки. За да си спести проблеми с данъчните, имотът е записан на името на баща й Недялко Ангелков. Малко след сделката в апартамента бил направен и суперлуксозен ремонт. Купени са и дизайнерски италиански мебели за десетки хиляди евро. Малко преди да се нанесе с любовника си, Ангелинка изпратила в Лондон сина си от Самоковеца - Косьо-младши. Младежът е записан в частно училище и се връщал в България само за летните ваканции. През това време майка му необезпокоявана можела да живее с приятеля си.
Част от милионите на Самоковеца Ангелинка инвестира в няколко недвижими имота. Сред покупките й е и огромен магазин в центъра на София. Веднага след сделката е даден под наем за 7000 евро на месец. Освен него веселата вдовица притежава още няколко мезонета и магазини в София и на морето, показва проверка в Имотния регистър. Всички те са записани на името на нейни роднини, за да няма шанс да бъдат конфискувани.

 

Разцъфтя след разстрела

След смъртта на съпруга си Ангелинка живееше повече от скромно и избягваше да се появява на светски събития.
Напоследък обаче вдовицата на Самоковеца претърпяла пълна метаморфоза, разкриват нейни приятели. Тя е сменила стайлинга си, започнала е да се облича по-модерно и захвърли приличащите на сервитьорска униформа черни костюми с бели ризи.
Промяната във външния й вид си личи и в уникалната снимка, с която се сдоби "България Днес". На нея вдовицата на Самоковеца позира на луксозната си яхта, акостирала на екзотичен гръцки залив. Оскъдните й панталонки разкриват стройните й крака. А заради широката си усмивка Ангелинка с право е наричана веселата вдовица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама