Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/3439804 www.bgdnes.bg

Провал на концерта на "Пайнер"

Снимки: Светослав Кошутански


Иво АНГЕЛОВ
Тазгодишният концерт на "Пайнер", на който се раздават чалга наградите ,се оказа пълен провал. Музикалните почитатели бяха силно разочаровани от постната визия на любимките си, които този път не бяха заложили на скъпи облекла. Невзрачни рокли и костюми белязаха тазгодишния концерт, като повечето изпълнители изглеждаха на сцената така, сякаш отиват да хвърлят кофата с боклука. Шокиращо зала 1 на НДК беше полупразна, като имаше цели блокове, които стояха без зрители. Фенове коментираха, че отливът от попфолка вече е толкова очевиден, че не могат да напълнят и една зала.
Фолкпевицата Магда се провали тотално в първия си опит да се изявява като водеща. Блондинката шокира не само публиката в залата, но и телевизионните зрители с честите си грешки, говоренето на меко грешките при имената.
Концертът, който продължи близо 5 часа, започна с гаф. Андреа трябваше да получи наградата си за посланик на музиката в чужбина от легендата в художествената гимнастика Илияна Раева. Организаторите на спектакъла обаче обясниха, че тя е попаднала в задръстване и не е успяла да стигне до залата навреме. Гаф имаше и при връчването на награда на Анелия за най-слушан изпълнител в ефира на популярно радио. Вместо заралийката на сцената се появи дъщерята от брака й с бизнесмена Коко Динев - Ивон.


"Мама още не е готова с приготовленията. Благодаря от името на мама", заяви набързо порасналото момиченце.
За финал на закриването на концерта косата на фолкпевицата Анелия падна на сцената. Екстеншъните се откъснаха от главата на чалгаджийката и тя трябваше да танцува в странен вид.
Иначе нещата се развиха точно както "България Днес" написа преди доста време.
Галена спечели наградата за най-добра фолкпевица, приза при мъжете грабна Константин. Вечерта на победителката беше помрачена от бурни освирквания в залата. Публиката, в която силно присъствие имаха агитките на Преслава и Анелия, се възмути от отличаването на колежката им. Видимо притеснена от освиркванията, Галена акцентира, че вече 10 години има фенове, които я подкрепят. Дори и да има такива, те не бяха многобройни в НДК.
За да не се сърди, Анелия беше залъгана с това да закрие концерта и да получи наградата "Музикален идол", която продуцентите й лансират като най-значимата, но всъщност се приема повече като утешителна за загубилата битката за певица на годината.

Реклама


Галена се превърна в голямата победителка на вечерта. Тя взе още две отличия - за клип ("Дай ми") и за дует ("Кой" с Фики). Новината от вечерта е, че синът на Тони Стораро - Фики, вече е част от "Пайнер".
Преслава за пръв път от много години се размина с големите отличия. Въпреки че спечели един приз, тя се прибра вкъщи без него. Изпълнителката беше отличена за песен на годината - "Режим "Неприлична", но реши да подари статуетката на текстописката и създателя на хита. Залата настръхна срещу поредната спорна награда, тъй като парчето се появи едва през ноември м.г. "Няма как песен, която е имало живот около 1-2 месеца, да бъде обявена за най-големия хит на цяла година. Очевидно това е било утешението за Преслава, която получи много номинации, но се размина с наградите", коментираха недоволни зрители в НДК. За Преслава това е четвърто отличие в тази категория.
Може би единствено при мъжете нямаше изненада, където Константин стана певец на годината, след като създаде поредица от хитове през 2013 г.
Огромен фурор на концерта предизвикаха Ани Хоанг и половинката й Люси, които включиха в представянето си истински камили. Големите животни стояха нервно на сцената и очевидно трудно понасяха фолкритмите, докато екзалтираната публика крещеше във високи децибели.

 

Коцето - мъж под чехъл

Константин намекна, че е мъж под чехъл, когато започна да говори след отличаването му за певец на годината.
"Понеже реших, че може да се притесня, и жена ми ми написа бележка, която да прочета", започна Коцето. В действителност на бележката беше написано, че за успехите си той благодари само и единствено на съпругата си Надя. Все пак Коцето вмъкна от себе си, че има и други хора, които са му помагали.
За финал певецът изигра кратък скеч, в който изимитира бавното говорене и поведение на певеца Володя Стоянов.

Мария се стопи

Мария продължи вълната, подета от Преслава, да се отслабва ударно.
Миньончето се появи на сцената и публиката в синхрон ахна от слабото й тяло. Големи награди и този път нямаше за Мария, но тя заложи на мащабно шоу. Изпълнителката дори представи кавър на актуално в момента гръцко парче, в което си партнира с рапъра X. В интернет форумите побързаха да го нападнат, че е и той като 100 кила се е продал на попфолка за пари.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама