Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/4257802 www.bgdnes.bg

Невена Цонева: Искам бебе, но първо кариера

КОЯ Е ТЯ

Невена Цонева е първият български Music idol. Оттогава в живота й всичко се развива по шеметен начин. Пее в турнето на Слави и "Ку-ку бенд" "Ние продължаваме" през 2007 г. и записва своя дебютен албум - "Без страх". В него има песни на автори, които са писали парчета за Енрике Иглесиас, Уитни Хюстън, Тони Бракстън и "Аеросмит". По време на турнето пламва любовта й с барабаниста на бенда Венелин Венков. Различни медии тиражираха новината, че Невена е бременна и предстои сватба. Вярна ли е информацията, какво се случва с кариерата й и непознати факти от своя живот разказа пред "България Днес" певицата.

Борислав РАДОСЛАВОВ

- Здравейте, Невена. От няколко дни се тиражира информацията, че сте бременна. Вярно ли е?

Реклама


- Не е вярно. Някой си го е измислил, а други започват да го копират, защото звучи сензационно. Хората ще разберат, че като нищо не се появи след 9 месеца, не е било вярно.


- Двамата с Венко говорили ли сте си за бебе?


- Да, разбира се. И двамата искаме по принцип, но моето желание е да стартирам първо два проекта и после да мисля за бебе. Божа работа е, ако е писано, ще стане. Аз искрено се надявам да се случи. Още малко ми трябва за кариерата, защото 4-5 години нямах нищо и не искам сега да изпускам момента. Тъкмо започват някакви неща да ми се случват.


- Момченце или момиченце искате?


- Каквото дойде, ще е добре дошло. Нямам предпочитание. Но като говоря за дете, абсолютно по инерция говоря за "тя", не знам защо. Кой знае...


- Как отпразнувахте седмата годишнина от връзката с Венко, която направихте на 11 август?


- Традиционно в Несебър, обичаме това място. Бяхме само двамата в едно ресторантче. Съвсем обикновена вечер, но за нас ще си остане паметна.


- Казват, че седмата година от връзката е ключова - или се разделяте, или предприемате по-сериозна крачка. Как е при вас?

Реклама


- Нашата седма година беше една от най-спокойните. Нямахме никакви проблеми. Всяка следваща година двама души разбират на какви компромиси трябва да бъдат готови един за друг. Защото все пак става дума за два силни характера, които са в популярните среди, така да го кажем. Ако не се разберем, че ще си имаме доверие помежду си още в началото, при положение че срещаме толкова много хора ежедневно, то няма как да съществува връзка толкова години. Но, слава Богу, сме намерили начин да си имаме доверие и да си изкарваме страхотно заедно без драми.


- Ревнувате ли се?


- Ако няма ревност, няма и обич, но да кажем, че неоправдана ревност няма.


- Как гледате на сватбата и съвместното съжителство?


- Нямам предпочитания. По-важното е двама души да се разбират. Оттам нататък пръстенът и подписът не променят нищо. В същото време не мога да отрека, че като малка съм мечтала да се видя в бяла рокля. Но не държа на това непременно. Освен това аз съм традиционалист - ако не ми предложи Венко, няма аз да предложа. В кръга на шегата - ще отговоря в зависимост от начина на предложението.


- Той на какво мнение е за брака?


- Тъй като е имал вече един брак, за него това не е от първостепенно значение. Ако дойде моментът, в който реши да узаконим нашата връзка, най-вероятно няма да откажа, но стига да дойде. Пък и така ми е добре. Не държа задължително на брака.

- Ами родителите ви?


- Те са винаги с мен и каквото реша, ме подкрепят. Стига да съм здрава и човекът до мен да ме уважава, както се случва. Те винаги са ме разбирали. Тези на Венко също ни подкрепят, важното е да сме здрави.


- Как пламна любовта?


- Докато траеше "Мюзик айдъл", нито веднъж не сме си говорили или поздравявали. Мислех, че е един от най-надутите музиканти в родния шоубизнес. Дойде време да отидем всички на турнето "Ние продължаваме" през 2007 г. Малко след началото му в Плевен реших, че ще го заговоря. Не обичам да не си говоря с някой или да съм в незаинтересовани отношения. И като се заговорихме, намерихме общи теми, тръгнаха погледи, есемеси... Решихме, че ще е за турнето, но оттогава не сме се разделяли вече 7 години.


- Кога ви разкри за миналия му брак?


- Нещата се знаеха, а и още в началото ми каза и ме запозна с Поли (дъщерята на Венко от първия му брак - б.а.). Както се казва - открихме си картите още в началото.


- Разбирате ли се двете?


- Изключително добре. Тя сега навърши 18 и вече е голям човек. Спокойно мога да кажа, че сме много добри приятелки.


- Как ви прие в началото?


- Много добре, тя е изключително отворена и контактна по принцип. Не мога да кажа, че никога не е имало проблеми, но пък, ако не е имало, нямаше да е нормално. Те са чисто битови, нищо сериозно. Не сме се карали, даже тя е казвала, че сме едно голямо семейство, и аз съм на същото мнение.


- Изпяхте прекрасни песни като "Самодива" и "Повей, ветре". Споменахте за два проекта, които готвите. Подобни песни ли да очакваме?


- Подготвям албум със златни български хитове от 60-те и 70-те години като "Повей, ветре". Сега съм направила "Вървят ли двама" в абсолютно различен вариант от онова, което сме слушали - само с цигулки и роял. Много интимна стана самата песен. Целият списък с прекрасни и незабравими български шлагери е направен и ги подготвяме една по една. В същото време подготвям фолклорен проект с малко по-обновен вид на песните, в който обаче ще запазя фолклорни мотиви.


- Липсва ли ви работата с "Ку-ку бенд"?


- Те за мен са най-добрите музиканти в България, а работата с тях винаги е било страхотно преживяване. С удоволствие бих работила с тях по всякакви проекти. Често ги виждам, защото са колеги на Венко.


- Какви спомени пазите за работата си със Слави Трифонов?


- Лично към него изпитвам огромно уважение. Постигнал е страшно много. Нещата, които е направил за мен, съм ги оценила. Научих се на много дисциплина и музикантщина, така да го нарека. И той дори не го е направил за мен, но аз му благодаря от чисто сърце, че въобще попаднах в този екип и ме приеха.


- А успя ли да забравиш драмата с "Вирджиния рекърдс" и последвалите дела?


- Никога не бих могла да забравя. Още повече че казусът беше личен. Навремето достатъчно добре осъзнавах какво се случваше около мен, имах най-много ангажименти от всички. Бяха хвърлили ужасно много амбиции върху мен. На няколко пъти се опитвах да променя това и нямаше реакция отсреща. Бяха започнали да ми държат ужасна сметка за личния ми живот и семейството ми. Което на мен ми дойде в повече. Затова реших да се махна, защото не издържах вече. Дадох си законно предизвестието, на което явно Саня Армутлиева не издържа и го прие за мъст. Беше се зарекла за някакви неща. Но всичко това има много позитиви, защото повече хора ме уважават и харесват, а делата след това спечелих.


- Каква сметка ви държаха?


- Отправяха предупреждения за родителите ми, беше доста гадно. Баща ми бе музикант навремето и имах проблеми да не би той да ме експлоатира. За което също получавах предупреждения. Това е абсурдно, защото няма как да ме експлоатира, та той ми е баща. Но това е една от капките в язовира. Много хора, които също са се махнали, могат да го потвърдят.


- Към вас имаше ли заплахи?


- Имаше лични заплахи към мен как да се обличам, как да се държа, къде трябва да ходя и ако не го правя, какво ще ми се случи. Започнах да не искам повече да пея, което вече взе връх. Но не искам за тези неща да се сещам вече.


- За какво мечтаете?


- Да подготвим професионално и безкомпромисно двата ми проекта. След което да пея пред българска общност в чужбина. Ако се харесва и на чужденци, още по-добре. Тук сме много малко и много си пречим, трудно се пробива, като си сам. Искам да се съсредоточа навън и това ми е мечта. Искам да съм сама, за да се повтаря онова, през което минах.

Реклама
Реклама
Реклама