Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/4325030 www.bgdnes.bg

Съдят ходжата на Лили Иванова

Скандалния гадател Шериф Ходжа се изправя днес пред съда във Велико Търново заради неплатени данъци. Александър Чакъров пропуснал да внесе над 22 000 лева налози върху заработеното, пише в обвинителния акт. Парите са изкарани от гледане на Коран, разваляне на черни магии и продажба на амулети. Сред клиентите на Шериф Ходжа е и Лили Иванова, разказват негови съседи от село Върбовка. През 2010 г. естрадната прима лично посетила къщата на гадателя, който й развалил поръчана от конкуренти черна магия. В замяна певицата платила няколко хиляди лева, за които Шериф Ходжа забравил да издаде касова бележка и съответно не платил данъци на държавата.
Така се случило и с парите на още стотици клиенти на магьосника в периода 2009-2012 г. След сигнал от конкуренти данъчните извършват ревизия на Александър Чакъров. При нея се установява, че фирмите на Шериф Ходжа не са подавали финансови отчети. Той пропуснал да си плаща и патентния данък, който се дължи от всеки с неговата професия. След като нарушенията лъсват, Чакъров става клиент и на прокуратурата. Обвинителите във Велико Търново не се смиляват над него въпреки множеството ходатайства от доволни клиенти. Александър Чакъров е второ поколение гадател. Учил се на занаята от баба си, която преди години била ходжа и известна врачка в региона. След смъртта й внукът, който дотогава бил санитар в търновската болница, започнал да помага на бабините си "пациенти", твърдят хората в родното му село.
Част от клиентите на Шериф Ходжа обаче не са съвсем доволни от способностите му. След техни жалби до прокуратурата срещу гадателя се водят множество дела за измама в различни краища на България. При едно от последните той трябваше да представи пред варненския съд доказателства, че е правоспособен магьосник, заради обвинения, че е взел 1000 лева от баба. В замяна трябвало да вдигне проклятието върху внуците й.
Шериф Ходжа ще трябва да отговоря и за измама на млада жена от морската столица. Тя прочела негова обява в интернет, че притежава способност да разваля магии, и се обадила на посочения телефон. След кратък разговор решила да ползва услугите му и той я поканил в дома си. На срещата жената разказала, че се притеснява за децата си. Очаквано получила уверението, че ще бъдат развалени всички направени на децата й "черни магии". В замяна трябвало да плати на магьосника 1500 лева. След кратък пазарлък Чакъров склонил на 1000 лева, като 200 трябвало да получи веднага, а остатъкът да му бъде изпратен със запис "до поискване" на другия ден. Отчаяната дама платила капарото и получила указания какво да прави в следващите седем дни. Жената изпълнила всичко предписано, но не забелязала никакво подобрение в ситуацията и отказала да изпрати остатъка от парите.
След като си поискала и първоначално внесените 200 лева, Чакъров спрял да отговаря на обажданията й. Тогава вече последвала жалба до полицията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама