Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/4405948 www.bgdnes.bg

Президентшата с гумени ботуши

Снимки: "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"

Юлияна Плевнелиева упорито отказва да се облича като първа дама. Жената на Плевнелиев е най-строго пазената досега президентша. Тя няма охранители, но никой никога не е я виждал на официално събитие. Юлияна се разхожда свободно из София, карайки сама автомобила си "Ауди". Плевнелиева не ползва услугите на шофьор, категорично отряза и гардовете на НСО да следят всяка нейна крачка.


Пременена с гумени розови ботуши, цветно шалче и спортно облечена, Юлияна с нищо не буди подозренията, че е съпруга на Росен Плевнелиев. Папараците на "България Днес" уловиха потайната госпожа на излизане от офис сградата, в която работи.
 За Юлияна отдавна се знае, че се занимава с уебдизайн и е доста добре платена. Разбира се, за нея заплата не е от значение, защото съпругът й е милионер далеч преди да се занимава с политика. Въпреки това тя не спира да работи. Юлияна с нищо не подчертава и финансовото си положение. Дрехите й издават, че са скъпи, но по тях няма етикет на световни марки. По време на работния си ден Юлияна няма време дори да обядва. Прескачайки от задача на задача, жената на президента си взе сандвич от верига за бързо хранене, без дори да слиза от колата си.

Реклама


Преди време тя успя да заблуди дори служителите на "Паркинги и гаражи". Без да подозират коя е, те поставиха скоби на автомобила й. Никой от тях не разпозна тогава в семпло облечената жена първата дама. Самата Плевнелиева с нищо не показа, че е по-специална. Едва когато показа личната си карта, учудените служители разбраха коя е.
Досега Плевнелиева не е дала нито едно интервю, не придружава президента и по време на официалните му визити в чужбина.
Твърди се, че Плевнелиева не искала да изглежда като Зорка Първанова и да се съобразява с изискванията на държавния протокол. Самият Плевнелиев я оправда с думите, че в този протокол не фигурирало понятието "първа дама" и че той иска да осигури спокоен живот за жена си и тримата си синове. Юлияна си навлече гнева на привържениците на президента броени дни след встъпването му длъжност. Тогава се разбра, че в профилите си в социалната мрежа тя атакува Бойко Борисов и кабинета на ГЕРБ, в който Плевнелиев бе министър. След това тя бе и сред най-запалените протестиращи на жълтите павета против управлението на БСП.


Преди няколко седмици близки до президента издадоха, че НСО ще назначи гардове на президентшата, но тя продължава да ходи сама на работа. Плевнелиева е на нож с гардовете на президента още от встъпването му в длъжност. Тогава тя категорично отказа семейството й да се нанесе в Бояна. Съпругата на президента отказа също така да й бъдат назначени градинари, домашни помощници и бавачки за децата. Първата дама отказа да получи служебен автомобил, както и служители на НСО да водят и прибират синовете й от училище.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама