Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/4475847 www.bgdnes.bg

Приятелката на Сертов топматематичка

Приятелката на мистериозно изчезналия Петко Сертов е топматематичка, научи "България Днес". Именно с колата на шармантната 26-годишна Теодора Кондова за последно е видян бившият шеф на ДАНС в района на столичния бул. „Витоша" преди седмица. Записи от охранителните камери заснели, че малко преди това той влиза в банков клон. След като изтегля голяма сума пари, Сертов се качва в светло сив "Опел Астра" с регистрационен № СА 2987 РМ. Оттогава следите му се губят. Оказа се, че колата е собственост на чаровната блондинка Теодора. Сертов ползвал автомобила й от няколко месеца, след като тя му поверила ключовете. Той ходел с опела до офисите на голяма енергийна компания, където работел като консултант. Пред ченгетата служители на фирмата разказали, че са го виждали да пристига винаги със сребристата кола.

Собствеността на автомобила донякъде подкрепя версията, че изчезването му може да е свързано с любовна афера. Самата Кондова не пожела да каже дали има връзка със Сертов и какви точно са отношенията им. На многократните позвънявания вчера тя изключваше телефона си. От изявления на ченгета стана ясно, че тя вече е дала показания. Според запознати дори при разпитите тя била пестелива в обясненията си за връзката със Сертов. Факт е обаче, че двамата имат много общи интереси. Подобно на франкофона Сертов красивата Теодора е завършила френска гимназия. След дипломирането си блондинката следва математика в Софийския университет. Освен френски Теодора владее още три езика - руски, английски и испански, става ясно от профилите й в различни социални мрежи. След дипломирането си Кондова продължава да се занимава с наука. Тя се изявява като основен лектор на математически семинар "Динамични системи и теория на числата", където изнася доклад "Метод на Неир за оценка \pi(x) в теоремата на Чебишов". Паралелно с овладяването на математиката Теодора прави и успешна кариера в бизнеса. През последните години последователно заема отговорни постове в големи чужди фирми. В момента тя е търговски директор в известна дистрибуторска компания. Преди няколко месеца блондинката се записва в магистърска програма по електронен бизнес и електронно управление в Софийския университет. Освен това тя е запален меломан. Има профил в известен сайт за споделяне на музика, в който профили имат прочути диджеи. Математичката обича пътешествията и споделя снимки от екзотични дестинации в социалните мрежи. Теодора си пада и по излети в гората, където се е снимала с пушка в ръка.

Подобен интерес към природата има и изчезналият Петко Сертов. Според ченгетата, когато бил напрегнат, той обичал да се качва в колата си и да кара бързо по стръмни пътища с остри завои. Любими му били и пешеходните излети в затънтени планински местности. Предпочитал Рила, Пирин и Родопите. Именно там в момента са концентрирани усилията на ченгетата за издирването му. Една от версиите на полицаите е, че търсеният Сертов може да е станал жертва на нещастна злополука по време на поредния му излет.
По неофициална информация бащата на Теодора - Боян, е бивш служител на МВР. Предполага се, че той и Сертов се познавали покрай работата им за службите. Това може да обясни защо опелът на Теодора се ползвал от бившия шеф на ДАНС.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама