Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/5142602 www.bgdnes.bg

Тайсън Фюри свали от престола Кличко в 12 рунда. (Галерия)

Британският претендент Тайсън Фюри победи по точки украинеца Владимир Кличко и отне световните му титли по бокс в тежка категория на четири различни версии - IBF (Международна боксова федерация), WBA (Световна боксова асоциация), WBO (Световна боксова организация) и IBO (Международна боксова организация). Срещата се проведе на стадион ESPRIT Arena пред 65 000 зрители в Дюселдорф. Това е първа загуба за Владимир Кличко от 11 години насам и четвърта в кариерата му. Предишните три загуби на легендарния боксьор дойдоха след нокаут.

Двубоят продължи 12 рунда, като победителят беше определен с единодушно съдийско решение по точки - 115:112, 115:112 и 116:111. Въпреки всички 12 рунда, Тайсън Фюри имаше сили да изпълни обещанието си и да изпее песен на ринга. Изборът му беше парчето на Аеросмит от кинохита "Армагедон" -I don't wanna miss a thing.

Реклама

Тайсън Фюри е новият шампион на WBA, IBF и WBO и вече има 25 победи от 25 мача на профи ринга, 18 от тях с нокаут. За Кличко това бе първа загуба от 11 години насам и общо четвърта в неговата кариера. През миналата година той победи Кубрат Пулев в Хамбург с нокаут.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама