Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/5178086 www.bgdnes.bg

Шрек стана тамплиер. Фънки е рицар за пример, пази тайните на ордена

Известният като българския Шрек музикант и промоутър Димитър Ковачев-Фънки спазва строго правилата на тайното общество, в което е бил приет за член през ноември.
Той и още няколко други известни личности като Иван Ласкин и Бате Енчо са били ръкоположени като рицари на ХХI национален конвент на Велик Приорат България на Ордена на тамплиерите на Йерусалим. По принцип принадлежността към ордена би трябвало да остане тайна, но водещият на "Кой е по-по-най-" Бате Енчо реши да се похвали и така падна завесата и около другите двама известни членове на ордена.


"Нямам право да говоря нищо относно членството си, защото обществото е тайно. Мога да кажа как се чувствам - с една дума "супер"!, коментира Фънки пред "България Днес".
Той остана изненадан, че членството му е станало публично достояние, но уточни, че е влязъл в ордена с намерението да се включи в множеството благотворителни инициативи и благородни каузи, които организацията прави.
Ковачев помага на много хора в беда и без членство в ордена, но сега се надява усилията му в тази насока да постигнат по-голям ефект.
Музикантът беше далеч по-словоохотлив по темата за предстоящите коледни и новогодишни празници. Новоизпеченият рицар тамплиер отсега се кани да присъства на множество "свински сватби", както наричат у нас традиционното заколване на прасета за трапезата.


"Ще вляза в остро противоречие с предписанията на министър-председателя Бойко Борисов относно здравословната диета", добави Фънки, който определя себе си като "консервативен традиционалист" по отношение на празниците и затова и не помисля за посрещане на Нова година в чужбина.

Димитър Андреев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама