Реклама
https://www.bgdnes.bg/buba_mara_dnes/article/6511801 www.bgdnes.bg

Преслава ПЛАШИ мечките

Певицата гази всичко наред в гората с АТВ

Преслава разцепи гората!
Певицата яхна мощно АТВ и прегази всичко, което й се изпречи на пътя в балкана. Чалгарката, без да се свени, изора гората и със сигурност остави без живот десетки растения.
На АВТ-то Преси видимо се забавлява и крещи от кеф. Преслава премина с мощния звяр през всичко, което й се изпречи на пътя. Дърветата и храстчетата бяха буквално стъпкани от изпълнителката на "Водка с утеха". Певицата държа стабилно машината с големи гуми, но на няколко пъти можеше да се обърне, тъй като още не се е усъвършенствала в карането на АТВ-то.
Феновете на Преси бяха във възторг от преживяването на любимката си, но не така мислят еколозите.


Част от хората, които защитават природата, се надигнаха срещу певицата и й скочиха как може да потъпква така зеленината в планината.
Според еколога Борислав Сандов карането в гората на мощната машина не трябва да става в районите, където има дървета и храсти. Също така животните се плащат от силния звук, който АТВ-то издава.
"Може да уплаши мечките. Те сега лягат да спят зимен сън. Мечките обичат да им е тихо и спокойно, когато лягат. Шумът от машината може да ги събуди и така те няма да могат да си вземат нужния зимен сън. А това е много лошо за тях", заяви пред "България Днес" Сандов.


Екологът смята, че АТВ трябва да се кара на специално обозначени места, а не навсякъде в гората.
"Когато се мачкат растенията, те може да не пораснат отново. Храстите и останалите по-малки нямам как да оцелеят, ако са прегазени", добави Сандов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама