Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10060005 www.bgdnes.bg

Най-горещата олимпийка стана звезда без нито един старт в Токио (Снимки)

Как можеш да станеш една от звездите на олимпийските игри, без дори да запишеш и един старт, демонстрира германската лекоатлетка Алиса Шмид. Бегачката на 400 м безапелационно бе призната от всички за най-горещата участничка на игрите в Токио.

Съчетанието от това, с което я е дарил Господ, и отражението на спорта върху тялото на 22-годишната Алиса няма как да не предизвикват внимание. За имиджа на най-сексапилната спортистка в японската столица работиха и клипчета от нейни тренировки, които германката пуска редовно в инстаграм.

Реклама

В тази социална мрежа популярността на лекоатлетката придоби крупния размер от над 2,2 млн. последователи.

Те, както и всички фенове на Алиса обаче нямаха възможността да я видят на пистата в Токио. Шмид бе резерва в германската смесена щафета на 4 по 400 м. Същата роля бе отредена на Алиса и в тази на 4 по 400 м при дамите.

Така бегачката не успя да запише мечтания дебют на олимпиада. Това не пречи на множество чуждестранни издания като “Ню Йорк пост” да разказват за нея.

“Постоянно трябва да обяснявам, че съм фокусирана върху спорта. Искам да ме възприемат като атлетка, а не всичко да се свежда до външния ми вид”, казва Алиса, която ще трябва да чака Париж 2024 за олимпийския си дебют.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама