Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10070540 www.bgdnes.bg

Всички около Слави са все гологлави

С лъскави темета са приятелите му Годжи и Сиромахов 

Петима от министрите му без коса 

Масово гологлави са хората на Слави!

Сериозна част от обкръжението на Трифонов са или плешиви, или си бръснат главите. Последен към отбора на кубетата се присъедини Тошко Йорданов, който в понеделник лъсна прясно обръснат.

Цели петима кандидат-министри от проектокабинета на "Има такъв народ" имат никакво или оскъдно окосмение по скалпа, показа проверка на "България Днес".

Реклама

Предложеният за вицепремиер и МВР шеф Петър Илиев, който е едно от най-осъжданите имена през последните дни, е с чисто гола глава по подобие на партийния си лидер. Първоначално той беше издигнат за правосъден министър, след това името му се завъртя като предложение за министър-председател след оттеглянето на Николай Василев. Липсата на коса Илиев компенсира с малка и едва забележима брадичка.

Евентуалният министър на регионалното развитие Георги Георгиев има коса само на места. Плешивостта вероятно не плаши врачанина, чийто по-важен приоритет е скоро да бъде завършен пътят Видин-Ботевград.

Без коса е и проктоминистърът на земеделието, горите и храните Пламен Абровски. Гологлавият мъж е аграрният експерт на партията още от нейното създаване. С по-малко косми на главата е и Силви Кирилов, който е издигнат за здравен министър. Той е бивш директор на няколко големи болници и е водещо лице на "Има такъв народ" в здравния сектор.

Армията от гологлави министри на Слави се завършва от предложението за финансов министър Пламен Данаилов. Управителят на консултантска фирма е запазил част от окосмението си и не е обръснал напълно темето си.

Някои от най-близките хора на Слави Трифонов също години наред са без коса, като така умело прикриват плешивостта си. Един от тях е Георги Милчев-Годжи, който открай време има една и съща визия. На 1 април 1995 г. в зала 12 на НДК се снима "Каналето". Годжи е асистент-тонрежисьор и тогава Евгени Димитров-Маестрото го кани в "Ку-ку бенд". Останалото е история и дългогодишно приятелство с Трифонов.

Реклама

Без коса е и Иво Сиромахов, който от 2000 до 31 юли 2019 г. е главен сценарист в предаването "Шоуто на Слави", където се изявява също като водещ и актьор. Той също залага на тази визия от много години, като реално има коса единствено за скечовете, за които влиза в образ.

Гологлав представител имат и в "Ку-ку бенд". Йордан Йончев-Гъмзата дълго време беше без коса. Гъмзата постъпва в музикалната формация през пролетта на 1997 година, за да замести болен музикант, но го харесват и остава за постоянно. Сам признава, че животът му се променя много от момента, в който се присъединява към групата. Визията му шокиращо се промени в началото на тази година, когато се появи снимка, на която тромпетистът е с коса. Тогава се разнесе слух, че си я присадил в клиника в Истанбул. Факт е, че с косми по темето трудно може да бъде разпознат.

В списъка с бивши приятели без буйна коса на Слави може да бъде добавен и Любен Дилов-син, който има повече брада, отколкото косми на темето.

Тато се боядисвал, Бойко се подстригва сам

"Аз се подстригвам сам и мога да се подстрижа пред вас, за да го демонстрирам. За съжаление, прическата ми е елементарна. Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира." Това заяви пред журналисти преди две години тогавашният премиер Бойко Борисов.

Плешивата му прическа поразително прилича на тази на Тодор Живков. Затова и двамата често са обекти на колажи, в които единият образ прелива в другия.

Заради Тато навремето "Фармахим" пуска поточна линия за бои на "Лонда". По това време компанията произвежда първите професионални бои у нас. Преди тях фризьорите използват всякакви разтвори и дори - лист от индиго или боя за яйца. В онези години Живков наистина си е боядисвал косата, както правят сега повечето известни личности. Той я е оцветявал в матови тонове. Боядисвал го Тодор Тошев - един от известните стилисти по онова време в София.

Реклама
Реклама
Реклама