Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10096227 www.bgdnes.bg

Любимец на фолкпевиците стана най-силен мъж

Победителят отвя конкуренцията в Царево 

Христо Мусков се снима с гола чалгарка в клип 

Христо Мусков за втора поредна година е най-силният мъж в България!

На състезанието в Царево, което беше и с ранг на държавно първенство, Христо отвя конкуренцията на железните мъже на Българската федерация на силовите атлети "Айрън мен".

Мусков е познато лице в чалга средите, тъй като фолкпевиците се надпреварват да го канят в свои видеклипове заради мускулестото му тяло и мачовското излъчване. Най-запомнящата му се поява бе преди седем години във видеото към песента "На две секунди" на фолкаджийката Юнона. Кадрите предизвикаха скандал, тъй като двамата са голи и изглеждаше сякаш правят секс в банята.

Реклама

Впоследствие за голите сцени под душа Юнона и Христо разкриха, че не са имали притеснения и смущения.

"Не се притеснявах въобще. И друг път съм имал такива сцени", заяви Мусков.

"Ако има нещо повече, защо си мислите, че ще го покажем", отговори закачливо Юнона.

Отвъд шоубизнеса Мусков е доказан силов атлет. Той е неколкократен републикански шампион на България по силов трибой и отделните движения. Дебют на световната сцена прави през 2014 година на световното първенство по силов трибой в САЩ, където взима два бронзови медала - в трибоя и мъртвата тяга.

На държавното първенство в Царево железните атлети премериха сили в шест от традиционните и най-атрактивни спортни дисциплини в силовия многобой - "Дърпане на пожарен автомобил 18 тона"; "Щафета" - фермерска разходка - 2х150 кг и кобилица 350 кг; "Логлифт за максимален брой повдигания на тежестта"; "Обръщане на гума 420 кг"; 'Мъртва тяга" в рамка с 350 кг - за бройка и "Атлас стоун" - 140 кг прехвърляне за бройка през 140 см.

И в шестте дисциплини доминира миналогодишният победител Мусков, който прави и опит на 162,5 кг за подобряване на държавния рекорд в Логлифта. Малко не му достигна да заключи лактите, за да бъде признат опитът му за успешен. Мусков, който също е три пъти световен и европейски шампион по силов трибой, се закани да атакува рекорда на следващото състезание.

Втори завърши дебютантът от Разлог Петър Найденов, а трето място само на половин точка взе Аспарух Тотев, който също е универсален боец и има европейска титла в канадската борба.

Реклама
Реклама
Реклама