Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10147852 www.bgdnes.bg

Касапинът Ангел, който заклал и сварил жена си: С брадвичка насякох Елена на парчета

Месец по-късно Ангелов ликвидира и собствения си баща

През 1991 г. Ангел Ангелов от севлиевското село Душево разтърсва цялата страна със зверското си деяние. Касапинът заколва бившата си жена, нарязва я на парчета и сварява главата й. Месец по-късно удушава баща си и го заравя в градината. Убиецът Ангелов ще прекара живота си в старозагорската пандела.

Всичко започва след тежка катастрофа, която Ангел претърпява. Получава черепно-мозъчна травма и прекарва една седмица в кома. Майка му е в колата по време на инцидента и умира на място.

Реклама

Сестрата на Ангел - Ценка Георгиева, разкрива пред наш репортер преди близо 6 години, че след катастрофата Ангел не си пиел лекарствата и станал напълно различен човек.

Малко след тежкия инцидент Ангел решава да се раздели със съпругата си Елена заради друга любов. Жената стяга багажа и се прибира да живее с родителите си.

Ангел и новата му изгора Павлина заживяват на семейни начала в къщата в с. Душево. Двамата имат по едно дете от първите си бракове.

Настъпва моментът, в който Ангел и бившата му съпруга Елена трябва да си делят имуществото и грижите за сина им Теодор по време на бракоразводното дело. Ангел пише писма на Елена, в които я кани да отиде до къщата му в селото и да се разберат. Тя се съгласява, но срещата между тях не минава особено добре и те не успяват да се разберат, даже се стига и до жесток скандал.

Навън вече се стъмва и Елена решава да пренощува с идеята на сутринта да се прибере с първия автобус. Ляга в едната стая, а в другата е Ангел с новата си изгора и децата.

Реклама

Доста подпийнал и побеснял, че не са могли да стигнат до разбирателство, Ангел става около полунощ. Слиза до мазето и взема чук. Нахлува в стаята на бившата си Елена и я прасва по главата няколко пъти, докато спи. Елена се събужда и с всички сили се опитва да избегне ударите, но за нейно съжаление към жестокото нападение се присъединява й новата съжителка на убиеца.

Павлина държи ръцете на бившата на Ангел, а той през това време взема кухненски нож и прерязва гърлото на Елена. Казва на новата си жена да мълчи, че иначе и тя ще замине по същия начин.

Убиецът разфасова трупа на Елена с брадвичка, събира останките в чувал и ги замъква в мазето. Слага ги в домашния казан за ракия и драсва клечката. Посред нощ се разнесла жестока смрад от горящите човешки останки. Убиецът преценява, че е по-добре да събере каквото е останало от тях. Изкопава дупка в края на градината в имота си и ги закопава.

След касапницата семейството продължава да си живее в къщата безгрижно, но Ангел и Павлина не са сами. С тях живее и бащата на убиеца - Тодор. Той изразявал видимо факта, че не харесва новата любима на сина си, и често се стигало да кавги.

Изминал месец след убийството на Елена, и Ангел и Павлина, вече имайки опит, решават да ликвидират и Тодор. Този път Ангел не успява да намери сили да пререже гърлото на собствения си баща и наемат човек за мокри поръчки. Това е Емил Кънчев. Той е приятел на Павлина от Плевенско и приема да убие Тодор срещу 1000 лв. стари пари и касетофон със светодиоди.

Кънчев пристига в селската къща и удря една бутилка ракия, за да добие повече кураж.

Наемникът изчаква Тодор да се прибере вкъщи и му се представя за вуйчо на Павлина. "Оплака ми се, че много я тормозиш, и дойдох да оправим бакиите", казва Кънчев на Тодор. Стига се до скандал и кратък ръкопашен бой. Тодор пада на земята и започва да се гърчи. През цялото време синът му Ангел се крие под леглото. След като баща му вече лежи безпомощно на земята, Ангел изпълзява от скривалището си и го удушава.

Ангел и Емил пренасят трупа в градината, където предварително синът е изкопал гроба на баща си. След смразяващите убийства Ангел и Павлина продължават да живеят с децата в къщата.

Всичко е супер за убийците, докато не се намесва сестрата на Ангел - Ценка. Тя решава да реши въпроса за имуществото месеци след смъртта на майка си в катастрофата с Ангел, тъй като част от земята й се полага по закон. Документите изисквали подпис от Ангел и баща им Тодор.

Версията на Ангел за тайното изчезване на Тодор е, че бил заминал на гурбет зад граница с чужда жена. Сестрата се усъмнява и се обажда на ченгетата, че баща й е изчезнал. Следователите отиват моментално в селската къща и започват обстоен преглед на имота. Откриват кървави следи по пода, стената и дъските. Криминалистите намират първо трупа на Тодор. Изравят след това и останките на Елена, заровени в другия край на градината. Ангел и Павлина правят пълни самопризнания.

След дълга съдебна сага извергът получава две доживотни присъди без право на замяна. Павлина е осъдена на 12 години затвор. От тях излежава 8,4 години, защото работи в шивашкия цех на женския затвор в Сливен. След пандиза се омъжва за трети път. От турчина Щерьо Павлина има момиче на 12 години. Живеят в плевенското село Вълчитрън и се препитават с отглеждане на крави, кози и овце.

Убиецът на Тодор - Емил Кънчев, отнася 17 години зад решетките, но през 2010-а излезе от затвора в Плевен. Пред "България Днес" той се зарече също да гледа животни и да не посяга на никого повече.

 Изповед от килията

"Заклах бившата ми жена, докато спеше, а после с брадвичка я насякох на парчета. Отрязах главата, ръцете и краката й, а останките ги зарових в градината. После удуших и зарових баща ми в градината", разкрива касапинът от Севлиево Ангел Ангелов в зловеща изповед пред репортер на "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама