Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10158414 www.bgdnes.bg

85-годишният оперен биограф Марин Бончев: Преди 52 г. преборих рака!

Сега имам друг, но се надявам пак да оживея

"Добре съм за моите 85 години, доживях ги, за което благодаря на Бог. Жалко, че скоро си отивам. На 33 бях диагностициран с рак, но оцелях. От 15 години карам с втори вид рак - и се надявам пак да оживея. Равносметка не правя, макар че ми беше добре и при трите режима - цар, социалистически и демокрация. Отчитам, че най-големи ядове съм имал в социалистическия, но сега е най-ужасно. Не само за мен, но и за целия народ".

Това сподели пред "България Днес" биографът на Лили Иванова и операта Марин Бончев.

"Слави Трифонов е човекът, когото наричам Фантомас - като онзи герой с безизразното лице от старите филми. Такъв човек не може да управлява никого с изключение само на тези, които са му подлизурки. "Ку-ку бенд" е нещо друго, има какво да се хареса в тях. Повечето са съученици на дъщеря ми. Но те се подведоха по евтиното печалбарското и цялата художествена дейност, която имаме, отиде на кино. Никога не съм гледал такава простотия, каквото е сега, и за това е виновен Трифонов. Той създаде опустяло поколение, чалгализира младите. Ето и сега от събранието наслушах се на епитети - кучета, мръсници, простаци, продажници, бива ли така да се говори", ядосан е още оперният журналист.

Според него всеки от политиците има забавно лице, а Мая Манолова и Таня Дончева са най-смешните. "Мая, която е влязла с най-малко гласове в парламента, се пъчи, все едно е генерал губернатор. А Таня Дончева лъже, че има толкова пари, които била предлагала на хората на Слави. Смешници. Тези дни видях един лозунг с Бойко Борисов: "С него лошо, ама без него още по-лошо". Като се замислих, си викам - ами то май е така", споделя още Марин Бончев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама