Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10524170 www.bgdnes.bg

Мими Иванова: Ванга ме спаси

Чудо в църквата на пророчицата

Свещник осуетил смъртоносно падане на естрадната звезда

"За някои може да звучи невероятно, но аз бях свидетелка на чудо!"

Това призна навръх своята 75-годишнина естрадната звезда Мими Иванова, която избра "България Днес", за да разкаже за първи път за премеждие, което едва не й коствало живота.

Преди години Мими, фолкпевицата Луна и актьорът Иван Балсамаджиев пътували за участие в Сандански. До вечерта, когато бил концертът им, имало време и решили да се отбият до къщата на Ванга в Петрич, за да запалят свещ в памет на пророчицата.

Реклама

Изпълнителката на "Майчице свята" никога не е криела, че и тя, и съпругът й Развигор Попов са получавали важни напътствия от Ванга през годините.

Благодарение на тези съвети двамата се преборили със здравословен проблем в семейството, а кариерата на Развигор започнала да се развива още по-успешно.

"Отидохме до дома на Ванга, посрещна ни уредничката Катя, която се грижеше за него. Беше горещ летен ден и аз бях облечена в прекрасен тоалет от Италия, от тежка коприна, не официален, ежедневен, но с дълга пола. Бях и на тънки високи токчета.

Иван и Луна отидоха на гроба на Ванга, после влязоха в храма, но за малко, а аз първо се отбих в църквата, за да видя иконите на Светлин Русев. Той ги беше направил малко преди това и имаше дебати дали са канонични или не", спомня си певицата.

В един момент Мими останала сама в църквата, защото уредничката и колегите й се върнали в къщата.

"Почувствах се някак странно, прекрасно, но след малко едва не умрях", доверява половинката на Развигор Попов.

Реклама

"Отстъпвам назад-назад по гладката плоча, за да видя по-хубаво иконите, и стигам точно до един праг, който не е много малък, може би 20-30 сантиметра. И трябва да го преодолея, за да стигна на второ ниво. Изведнъж усещам, че политам. Политам с главата, с цялото си тяло назад. А там подът е каменен, с плочки. И усетих, че това е краят. Казах си: "Ето, сега ще се разбия!". Всичко ми беше като в забавен каданс. Казвам си: "Край, умрях!", ужасява се и досега естрадната легенда.

И точно в този миг, когато вече се прощавала с живота, неизвестно откъде върху нея паднал свещник с горящи свещи.

"Буквално се люшна върху мен. Залових се за него и ха напред, ха назад, восъкът от свещите се лее върху мен, пари, гори, дрехата ми почти се подпали отпред на гърдите и... накрая аз се изправих", описва кошмара Мими Иванова.

Когато пуснала свещника, видяла с изумление, че той се връща на мястото си - на метър и половина напред.

"Като си спомня за това, и сега започвам да преглъщам, гърлото ми пресъхва", доверява изпълнителката на "15 лалета".

"Свещникът поначало си стоял там. Бях съвсем сама в помещението. Нещо ме спаси. Можех много тежко да пострадам, ако не и фатално", убедена е певицата.

Тя и досега не е намерила обяснение за чудото, избавило я от тежка травма или смърт.

"Стоя на мястото, където ме изпрати този свещник, а той беше много тежък, масивен. И нямам понятие как се случи това", разказва Мими.

"Аз смятам, че това е чудо. Защото е ясно как се пада назад, с темето върху каменен под... Не знам дали всички ще ми повярват, но свещникът в църквата на Ванга наистина ме спаси!", категорична е любимката на поколения българи.

Реклама
Реклама
Реклама