Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11072456 www.bgdnes.bg

Вергов пребил каскадьор

По време на снимките на лентата "В сърцето на машината"

Юли изглежда супер арогантен, казва режисьорът на лентата Мартин Макариев

Юлиан Вергов е посинил от бой каскадьор по време на снимките на сценична разправия за лентата "В сърцето на мяшината". Журиращият в "Капките" е сред главните персонажи в лентата на Мартин Макариев, която тръгва другата седмица по кината.

"Случи се още в първата сцена. Каскадьорът се оплака, че целият е син. Имал отоци по краката и ми ги показа", разкри режисьорът Макариев.

Реклама

Вергов се оправда, че точно каскадьорът го нахъсва да го удря така, докато снимат боя.

"Каза ми да действам смело", отбеляза Вергов на премиерата на филма.

Историята е по действителен случай. Тя е разказана на режисьора от близък приятел на баща му и за конфликт в затова по времето на соца. Идеята за филма се ражда преди повече от десет години, ала заради различни трудности се снима в началото на пандемията.

"Не бяхме узрели за този проект. Искахме да отлежим ние, за да се получи по-добре. Събирахме мнения от много хора. Бившият шеф на затвора в София прочете сценария. Каза, че сме на прав път", обясни още Макариев.

Режисьорът се доверява на Вергов в една от главните роли, без дори да го познава. Били са само на здравей-здрасти.

"Изглеждаше ми много арогантен. Идеален за образа. А дори не го познавах, преди да започнем да снимаме", обясни още Макариев.

Той разкри, че е спрял филма от участие на престижния кинофестивал в Кан. Причината - бил силно разстроен от попълването на формулярите за кандидатстване.

"Дадоха ми един голям въпросник. В него трябваше да отговоря дали има хомосексуалисти в лентата, цветнокожи, хора с различна вяра и т.н. Не разбирам защо е това. Нали се оценява филмът? Затова реших да не участвам на повече фестивали с него", разкри съпругът на Луиза Григорова.

В лентата "В сърцето на машината" освен Вергов участват добре познати имена. Действието се развива през социализма - през 70-те години на миналия век. В каста са още Христо Петков, Христо Шопов, Александър Сано, Влади Зомбори, Ивайло Христов и др.

Реклама
Реклама
Реклама