Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11092537 www.bgdnes.bg

Спасиха заклана бременна кобила

Двама ръгат животното с ножове, лекари едва зашиват раните й 

Кобила оцеля по чудо, след като двама мъже я колиха с ножове в столицата. За страховитата история разказват доброволците от организацията "Енимъл Рескю София".

"Кобилата е оставена сама на зелена площадка в града, уж, за да пасе в снега. Спира кола, от нея слизат двама неизвестни, вадят ножове и започват да я колят. За нейно щастие това се случва посред бял ден пред хора. Те не остават безучастни, спират клането, обаждат се в полицията. Онези, колачите, изчезват. От полицията потърсиха нас - те самите нямаше какво да направят, за да помогнат на полузакланото животно с разпрано гърло. Кобилката получи медицинска помощ, раните бяха зашити и се възстановява добре, макар още да е на терапия с антибиотици и обезболяващи. Много е възможно да е бременна", споделят от организацията. От там описват кобилата като "мила, кротка и много, много тъжна"

И добавят: "Вероятният собственик се свърза с нас след няколко дни, поиска да си я прибере. Както казахме, не знаем каква е процедурата - как и пред кого трябва да докаже, че кобилата е негова, при положение че няма микрочип или паспорт. Каква глоба трябва да заплати за това, че я е оставил без надзор на обществено място? Изчакваме да се вземе решение от отговорните органи. Междувременно се грижим за нея. И, признаваме си, се надяваме да си остане при нас - не само за да не бъде излагана на риск отново, обикаляйки из града, но и за да има по-добро бъдеще - ако се съди по старите белези по тялото й, животът й не е бил лек и преди клането. Но... каквото сабя покаже".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама