Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11121657 www.bgdnes.bg

21 педофили задържани при спецакция

Благодарение на активността на тийнейджърска група

Идеологът на движението Ален предава записи и чатове на прокуратурата

21 педофили арестуваха при спецакция във връзка с това, че дебнели и примамвали деца в интернет, за да блудстват с тях. Операцията се състоя в ранните часове на понеделник. Това съобщиха вчера на брифинга на Софийска районна прокуратура (СРП). Разследването бе подето благодарение на тийнейджърската група "Ловци на педофили" с организатор Ален Симеонов. Идеологът на движението предаде материалите на прокуратурата в края на октомври м.г.

Петима от заловените са осъждани. Най-възрастният е на 76 г. , а най-младият е на 22 години. На всички 21 са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа.

Реклама

Шестнадесет от лицата са заловени в София, а останалите 5 са спипани в други областни градове. Мрежата е разбита в рамките на специализирана операция вчера.

Подвизаващите се в интернет "ловци на педофили", благодарение на които са заловени мъжете, развиват своята дейност още от 2020 г., каза административният ръководител на СРП Невена Зартова. Представят се като непълнолетни момчета и момичета в сайтове за запознанства и си уговарят среща с тях. По време на срещата любителите на детски ласки са заснемани на видео. Благодарение на тези материали, предоставени на прокуратурата, са заловени тези мръсници.

През октомври м.г. прокуратурата погна 26 потенциални педофили, разкрити от групата на Ален Симеонов "ловците на педофили". След предаването на множество видеа, чатове и записи от разговори на похотливците с малолетните деца бяха образувани 26 досъдебни производства срещу потенциалните извършители, научи "България Днес".

Ален Симеонов организира групата "Педофилските животи нямат значение" след продължително следене на подобни организации в Русия и Америка. Всичко става реалност, когато на 16 септември миналата година Максим Марцинкевич, който е основател на "Окупирай педофилията" - кампания против педофилията в Русия и в цяла Източна Европа, е обявен за самоубит, но Ален не вярва да е самоубийство, казва ловецът на похотливци пред "Актуално".

Тогава взема окончателно решение и заедно с няколко сподвижници превръщат опасната идея в реалност. Първо си правят профили в социалните мрежи или в сайтовете за запознанства и чакат някой да им пише. Първите 12-13 педофили, които хващат, имат обратни наклонности и съответно използват момчета за тази акция. Уведомяват ги, че си пишат с 13-годишен. Ако има интерес от отсрещната страна, чакат да дадат предложения за физическа среща и я уреждат по телефона. Тогава пускат момчето или момичето да вървят 10-15 минути с похотливия мръсник към неговия апартамент или към място, което е уредено от ловците на педофили. "Правим го, за да разберем дали мръсникът наистина има интерес, защото едва ли ще върви половин километър и накрая да каже, че е дошъл от любопитство, не се връзва", казва Ален пред "Актуално". След като ги следят известно време, Ален и аверите му спират потенциалния педофил. Започват да го снимат и да го разпитват какво прави с малкото момиче или момче. Мръсниците не знаят, че потенциалните им жертви носят скрити камери.

Именно записите от скритите камери, видеата, записите от разговорите с похотливците и малолетните и непълнолетните деца и чатовете им с тях довеждат до над 26 досъдебни производства, от които 21 довеждат до арести вчера, а още четирима се издирват. За един от тях има данни, че е в чужбина.

Реклама

Похотливците ги грозят от 1 до 6 години решетки и глоби от 5000 до 10 000 лева. В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са претърсени над 30 адреса и моторни превозни средства. На някои от адресите са открити и наркотици. Иззети са телефони, компютри, тефтери със записки.

Предвид опасността обвиняемите да извършат друго престъпление, наблюдаващият прокурор Иво Боев постанови задържането им за 72 часа.

Предстои в четвъртък да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо всичките 21 мръсници.

 Съдят организатора на групата за телесна повреда

Случаят с основателя на групата Ален Симеонов нашумя след неговия арест и този на момче и момиче от младежката организация на 25-и октомври м.г.. Те бяха задържани заради жалба от 52-годишен мъж, който твърди, че Ален го е пребил и му е счупил четири ребра.

Симеонов е подведен под наказателна отговорност за нанасянето на средна телесна повреда. Ловецът на педофили е пуснат под възпитателен надзор, без мярка за неотклонение. Само срещу Ален са повдигнати обвинения. Момичето и момчето, арестувани с него, не са подведени под наказателна отговорност, научи "България Днес". Предстои делото срещу ловеца на педофили да започне скоро.

Реклама
Реклама
Реклама