Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11132338 www.bgdnes.bg

20 г. решетки за бездомния килър,ръгал до смърт бургазлия

Драгомир Вълев заколва Милен Радев след пиянски запой

Нанася му над 30 удара с нож и го завива с родопско одеяло

20 години решетки при първоначален "строг" режим за умствено изостаналия килър Драгомир Вълев, който намушка с нож над 30 пъти Милен Радев в апартамента му. Това реши Окръжният съд в Бургас във вторник. Кървавата сцена се разигра на 8 декември 2020 г. в бургаския кв. "Славейков".

Окръжните магистрати в морския град признаха 32-годишния бездомник Драгомир за виновен в това, че на студентския празник през 2020 г. в кв. "Славейков", при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил 37-годишния Милен Радев-Лудия, намиращ се в безпомощно състояние - мъртво пиян, с концентрация на алкохол в кръвта 3,60 промила. Безпощадният убиец му нанесъл множество прободно-порезни рани в областта на шията, лицето, ръцете и краката, като убийството е извършено с особена жестокост.

Реклама

По време на съдебното следствие бяха разпитани само четирима свидетели. При произнасянето на своята присъда съдът се ползва от свидетелските показания и експертните заключения на вещите лица по изготвените експертизи, направени в досъдебното производство.

Въпреки че заключенията по експертизите на вещите лица, направени в досъдебното производство, са показали, че Вълев е с лека форма на умствена изостаналост, експертите са категорични, че той напълно е разбирал извършеното деяние и е можел да ръководи постъпките си.

Припомняме, че Вълев закла авера си Милен с нож след пиянски скандал в апартамента на втория етаж на вход 9 в 55-и блок на жк "Славейков". След кръвопролитието Драгомир оставил обляното в кръв тяло на Лудия, метнал му отгоре едно родопско одеяло, заключил входната врата на имота и си заминал, пише сайтът Флагман.

Тялото му е открито от неговия баща на 16 декември. Той отишъл до апартамента на сина си и се натъкнал на ужасна гледка. На пода в хола лежал окървавеният труп на Милен, покрит с одеялото. По тялото имало десетки прободни рани. Бащата и синът се видели за последно на 8 декември преди убийството.

Потресеният баща се обадил на ченгетата веднага. Не след дълго Драгомир е заловен благодарение на отличната координация между окръжната прокуратура в Бургас, служители от отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР и Второ районно управление.

Бездомният килър няма постоянен адрес, но се сближил с Милен, у когото често оставал да нощува. Той е осиновен, майка му е починала, когато е бил малък, а баща му не му обръщал никакво внимание, което го превърнало в аутсайдер. Едва завършил 6-и клас, вече се бил превърнал в краен маргинал, след което започнали проблемите му с правосъдието, а животът му се съсипал.

Реклама

Бургазлията е бивш пандизчия. Използван е от бургаски мутри преди 15-ина години за палежи на коли, за което е осъден ефективно. През 2011 г., таман излязъл от затвора, убива клошаря Иван в центъра на Бургас, след като го наръгва във врата и го оставя да умре в мъки на улична пейка. За това деяние е осъден на 8 години. Пуснат е на свобода през ноември 2019 г., а през август 2020 г. се замесва в нов скандал, след като пак намушква с нож охранител от конната база (виж карето).

По време на съдебните заседания защитата на опасния килър наблегна на факта, че Драгомир е направил самопризнания, не е затруднявал разследването и е съдействал за разкриването на истината, но това не успя да трогне съдебния състав. Магистратите го заковаха с 20 години решетки при първоначален строг режим.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас, може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

 Криминална история

През 2011 г. Вълев, осъден за палежи на коли, намушква 54-годишния клошар Иван. Раненият е открит на улична пейка. Той е откаран с прободна рана в лявата част на врата в бургаска болница, където е настанен за лечение, но впоследствие Иван умира от раните си и загубата на кръв. Ченгетата сгащват Драгомир и намират у него сгъваемия нож, използван за убийството.

Драгомир е осъден на 8 г. решетки за жестокото убийство. Когато излиза от панделата през 2019 г., не му отнема много време да извърши поредното тежко престъпление. През 2020 г. около 2 сутринта намушква във врата охранителя на конната база в парк "Езеро" Илиян, на 57 г. Момче и момиче го забелязали подпрян на уличен стълб, придържащ раната на врата си с ръка. Бил в шок и не знаел какво се е случило. Човекът оцеля въпреки обилната кръвозагуба.

Реклама
Реклама
Реклама