Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11213654 www.bgdnes.bg

Премиершата си търси персонал

49 лв. за специален козунак иска съпругата на министър-председателя

Линда Петкова няма помощници, сама сервира на клиентите

Сериозни затруднения с персонала има Линда Петкова.

Съпругата на министър-председателя Кирил Петков търси служители за бутиковата си сладкарница в центъра на София. Канадката се опитва да намери поне любител сладкар, който да се присъедини към малкия им, сплотен екип. Поради липсата на кадри, а и от любов към това, с което се занимава, Линда често работи сама в заведението, видяха папараците на "България Днес". Освен че прави собственоръчно безглутенови торти, премиершата често сама сервира кафе и поддържа чистотата в сладкарницата си.

"Мили приятели, търсим да се присъедини към нашия малък екип човек, който е усмихнат, адаптивен, любител сладкар, с желание за работа!", гласи част от обявата на Линда, която тя вече няколко пъти споделя в профилите си в социалните мрежи.

Реклама

Сладкарката моли само сериозни хора да пращат своите биографии, а причината е, че вече няколко пъти си пати от некадърни и мързеливи кандидати.

Премиершата продължава стриктно да спазва мерките, като почти през целия работен ден носи маска. Очевидно Линда не се впечатлява от факта, че е съпруга на премиера, и продължава да джитка в спортно облекло. Тесни дънки и широки суитшърти са най-често носените от канадката дрехи по време на работа. Школовката на кулинарката не й позволява да сервира вкусните си десерти с пусната коса и Линда по-често ходи вързана.

Както "България Днес" писа преди време, цените на изкушенията, измайсторени от г-жа Петкова, варират между 60 и 120 лв. Най-скъпата торта в менюто й е "Чийзкейкът на Ема", като носи името на една от дъщерите й. Бутиковото заведение обяви, че вече започва да приема и поръчки за козунаци, а цената (не се шашкайте) е 49 лв. на парче. Това, разбира се, е за килограм от изкушаващия, безглутенов, великденски десерт. Половин килограм пък ще бъде на цена от 29 лв. Причината да са драстично по-скъпи от обикновените козунаци, които заливат пазара, е фактът, че Линда и екипът й приготвят изцяло безглутенови продукти.

Безглутеновата кухня става част от живота на премиершата още когато тя е малко момиче. Майката на Линда има глутенова непоносимост и именно от нея тя учи голяма част от тънкостите на здравословното хранене. Тъщата на Кирил Петков е починала преди две години, но Линда продължава да пази топлите спомени от кулинарните умения на майка си. Признава, че именно покойната й майка е нейно вдъхновение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама