Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11261921 www.bgdnes.bg

Проф. Асен Балтов: Не трябва да се отпускаме, COVID все още съществува

Не трябва още да се отпускаме, защото 8,2% от случаите са положителни, има около 2000 пациенти в болниците, 220 са в интензивните отделения. COVID-19 все още съществува. За съжаление, има още болни, които се нуждаят от лечение. Трябва да има една лампичка, че не всичко е свършило. Това каза по БНТ проф. Асен Балтов, депутат от ГЕРБ и бивш директор на "Пирогов"  по повод отпадането на някои противоепидемични мерки от днес.

Пандемията може да е минала, но инфекцията все още съществува и трябва да бъдем предпазливи, уточни той. Според него не е ясно какви пари ще се дават на медиците през следващите месеци.

"COVID кризата е оставена на автопилот. Ваксинацията също. Вчера има поставени 50 първи дози. По-малко от 30% от населението е с две дози", каза още проф. Балтов. Той посъветва хората да са разумни. Трябвало да се почувства, че има разхлабване на мерките, но в транспорта и на мероприятия с повече хора и без вентилация, било добре да си сложат маска. Ако преценят, нека се ваксинират, в момента в Европа се говори за четвърта доза, каза още проф. Балтов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама