Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11325077 www.bgdnes.bg

Льоклер най-бърз в Австралия, тежки удари за Латифи, Строл и Алонсо

Шарл Льоклер спечели първата позиция на старта за Гран при на Австралия, като пилотът на "Ферари" изпревари с 286 хилядни световния шампион Макс Верстапен от "Ред Бул".

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц имаше проблеми и остана едва девети на старта.

От втора редица тръгват Серхио Перес с втория "Ред Бул" и Ландо Норис, който избута "Макларън" до четвъртото време в квалификацията.

Реклама

На трета останаха двата мерцедеса на Луис Хамилтън и Джордж Ръсел.

В първата фаза на квалификацията Ланс Строл успя да закачи Никола Латифи и потроши уилямса му напълно. Сесията бе спряна и това позволи на Себастиан Фетел да излезе на пистата и да запише време. Немецът потроши напълно своя болид на третата тренировка, но механиците на "Астън Мартин" се справиха.

В последната пък Фернандо Алонсо се заби в стената и така се лиши от шансове да стартира от добра позиция, след като записа няколко добри времена, като в дадени моменти бе на четвърта позиция. Той обясни, че е загубил хидравликата и не е могъл да сменя скоростите.

Преди квалификацията ФИА отмени една от DRS зоните на пистата заради сигурността на пилотите.

Второ състезание в Сингапур най-вероятно ще смени Гран при на Русия, след като преговорите с Катар са се провалили. Катар има 10-годишен договор, но от догодина и няма да може да се подготви за толкова кратко време.

Стартът в Австралия е утре в 8 сутринта българско време. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама