Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11413039 www.bgdnes.bg

Автомобилният ас Илия Царски: Подкрепям протеста на пътните строители!

Намаляват скоростта на магистралите само за да пълнят хазната от глоби

"Разбира се, че подкрепям протестите на пътните строители. Хората не са си взели парите, а са си ги изработили, и те хранят семейства!" Това заяви пред "България Днес" популярният автомобилен състезател Илия Царски.

Протестиращи от пътностроителните фирми блокираха вчера София в района на Народното събрание и Министерския съвет. Те излязоха със строителна техника, за да изразят недоволството си към държавата за неразплатени суми по извършени от тях дейности. Коли на автомобилни инструктори също се включиха в протеста. Според Царски сегашният кабинет не оправдава очакванията и не се справя с поетите ангажименти.

Реклама

"Това правителство, откакто е на власт, само прави анализи, инспектира и виждаме в какъв хаос сме в момента. Нищо не се случва в тази държава. И преди имаше какво да се желае, но сега е нещо страшно. Положението е много зле. Народът обеднява още повече", категоричен е автомобилният ас. Той се обяви и против планираното намаление на скоростта по магистралите.

"Проблемът е, че няма кой да направи добрите пътища у нас. Тези 10 километра, с които искат да намалят скоростта, са само предпоставка за глоби и пълнене на хазната. Да, наистина в Гърция и Румъния максимално разрешената скорост е 130 км/ч, но не мисля, че точно тези 10 километра отгоре са проблемът ни. В обещанията на новото управление щяха да се строят магистрали, тунели, мостове, а сега съвсем друга песен се пее", гневи се Царски. 18-кратният шампион в автомобилизма не може да си обясни и постоянно растящите цени на горивата.

"Виждаме колко скочиха цените. Не е вярно, че у нас са най-ниски. Наясно съм, че сега има война, която пречи на нормалния внос. Но тук е моментът правителството да помогне на народа, като намали акцизи, такси. На тези цени просто не се издържа. Не може нафтата да бъде 3,20 лева, все пак в България са най-ниските заплати", отчете Царски.

Той призна, че в момента се готви за новия състезателен сезон, а екипът му разработва автомобилите. След седмица ще се проведе демонстративно състезание във Враца, в което Царски ще участва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама