Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11717803 www.bgdnes.bg

Цитиридис и Прея черпят ученици с торти

Орлин Горанов посвети цял химн на 19-о училище

Прея и Цитиридис почерпиха учениците в София с торти, закупени лично от тях. Това се случи на веселба по повод детския празник 1 юни. Освен тях във веселбата се включиха и някои от най-оборотните родни поп- и шоузвезди. Конферансието на шоуто Николаос Цитиридис се провикна от сцената, че чувства 1 юни като свой личен празник, защото това е и рождения ден на Би Ти Ви. Телевизията е един от "двигателите" на инициативата "Светулка" - платформа за създаване на химни на всички столични училища.

"В 81-во училище си счупих пръста, когато бях на 12 години", призна пред микрофона Цитиридис. Той припомни, че възпитаници на това училище са Соломон Паси /"Знаете ли кой е той?", попита шоуменът, но публиката отговори с мълчание/, Мая Новоселска, Иван Иванов и телевизионерката Радина Червенова. "Но нея вече я знаете, нали?", пошегува се Николаос Цитиридис.

Реклама

Освен това софийско школо другото фаворизирано училище от организаторите бе 19-о, което според водещия "можело да си позволи химн, изпят от Орлин Горанов".

Останалите столични училища си имаха само химни, изпети от техните хорове, и като бонус от спонсорите на инициативата - клипове от студенти по режисура в НАТФИЗ.

Тази неравнопоставеност не попречи на прекрасното настроение на детската публика и родителите и на обикновено строгите в делник педагози, които не се сдържаха и започнаха да припяват и танцуват на парчетата на Дара, Прея и на най-близкия приятел на културния министър - поп и рап певеца Искрен Тончев - Искрата.

"Това е последното ми участие за този месец в София, тръгвам на голямо турне из страната", каза за "България Днес" щерката на ВИП пиарката Ива Екимова. За участието си тя бе избрала яркооранжеви шалвари и лилаво боди, а шоколадовата Прея - топ в цвят шампанско, и също шалвари, но черни.

Двете с Дара изпяха за сефте на сцена новото си съвместно парче "Бягам", което според реакцията на публиката се очертава като попхитът на сезона.

Една от най-щастливите се оказа авторката на текста на химна на 19-о училище Снежана Темелкова. В компанията на автора на музиката Ивайло Терзиев и певеца Сунай Чалъков бившата шефка на Ансамбъла на въоръжените сили призна, че съдът наскоро е постановил да бъде възстановена на поста след скандалното по думите й уволнение.

Реклама
Реклама
Реклама