Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/11751597 www.bgdnes.bg

18 г. затвор за бабаит, заклал авер в София

Жертвата се е мъчила 30 минути, преди да издъхне

18 г. затвор за бабаит, обвинен в заколването на столичанин по особено жесток начин през април 2021 г. в софийския кв. "Връбница". Това стана ясно от решение на Софийския градски съд (СГС).

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 25 парил м.г. около 8 часа вечерта в столичния квартал "Връбница" умишлено умъртвил жертвата. Обвиняемият е извадил нож и е наръгал своя опонент в коремната кухина, вследствие на което последвала масивна кръвозагуба и смъртта на пострадалия.

Реклама

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, тъй като причинените му наранявания са довели до силни болки и страдания. Според патоанатомите мъките на убития са продължили не по-малко от трийсет минути, през които той е бил в състояние психически да осъзнава и емоционално да преживява случващото се с него.

След ареста на заподозреният за жестокото деяние, той бе оставен в килия с най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Днес Софийският градски съд наказа обвиняемия с 18 години решетки при първоначален строг режим.

Разследването е проведено от СДВР под ръководство и надзора на градската прокуратура. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама